Sixt Primorska dobrodelno v novo sezono

Košarkarji Sixta Primorske nestrpno pričakujejo začetek nove sezone, v katero stopajo z dobrodelno noto. Primorski klub je namreč vzpostavil edinstven sistem prodaje vstopnic. Povezal se je s projektom Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kateremu bo šel del kupnine od vstopnic za prav vsako domačo tekmo koprskih tigrov.

Dobrodelna Sixt Primorska v koprskih barvah Foto: Tomaž Primožič/FPA
Dobrodelna Sixt Primorska v koprskih barvah Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Podrobnosti sodelovanja sta včeraj medijem predstavila Matej Avanzo, direktor Košarkarskega kluba Sixt Primorska, in Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Znotraj skupnega projekta, imenovanega Plemenite vstopnice KK Sixt Primorska, bo od vsake sezonske vstopnice, ki so po ceni 70 evrov že naprodaj prek klubske pisarne in prodajnega sistema Moje karte, za otroke in mladostnike Botrstva namenjena polovica tega zneska, medtem ko bo za isti namen od dnevnih vstopnic šlo 30 odstotkov dnevnega izkupička. Matej Avanzo, direktor KK Sixt Primorska, je ob tem dejal: “V KK Sixt Primorska smo iskali pravo formulo, ki bi izkoreninila slovensko prepričanje, da se na vsak športni dogodek pride zastonj. Pri iskanju manjkajočega člena, ki bi prepričal ljudi, da namenijo nekaj evrov za ogled športne prireditve, smo se povezali z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Meste-Polje in njihovim projektom Botrstvo, s katerim je v preteklosti že sodeloval naš glavni sponzor Sixt Slovenija. Naša želja je, da ta sistem, če bo zaživel, ponudimo na slovenski trg v brezplačno uporabo prav vsem v slovenskem športu.”

Dresi in Vstajenje Primorske

Poleg dobrodelnega sistema prodaje vstopnic so slovenski pokalni prvaki predstavili tudi novo tekmovalno opremo v rumeno-modrih odtenkih, uradnih barvah Mestne občine Koper. Personalizirani dresi obenem ustrezajo pravilom, imajo pa tudi unikatno posebnost. Klub je namreč ostal zvest viziji “vstale primorske košarke”, zato je simbolično na levo, srčno stran dresov, na bok umestil zapis četrte kitice pesmi Vstajenje primorske, primorske himne.

Osem let Botrstva

Projekt Botrstvo v Sloveniji je nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski iz vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Botrstvo si prizadeva za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših razmer za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov.

Za koprskimi košarkarji je sicer že slab mesec priprav. V tem času so odigrali tudi pet pripravljalnih tekem. Uradni del sezone se bo za Primorce začel v ponedeljek, 24. septembra, z dvobojem za slovensko superpokalno lovoriko v ljubljanski dvorani Tivoli.

Pripeljali vse, ki so jih želeli

“Z ekipo smo skupaj slab mesec dni. V tem času nam je uspelo narediti vse, kar smo si zadali, dodatno zadovoljstvo pa nam prinaša dejstvo, da nihče izmed košarkarjev ni imel zdravstvenih težav. Moštvo je okrepilo kar nekaj novih igralcev, ki jih skušamo čim bolje povezati, izjemno pa me kot glavnega trenerja veseli, da smo lahko v Koper pripeljali prav vse košarkarje, ki smo si jih pred sezono želeli. V klubu smo tudi izjemno zadovoljni s tistim, kar naša ekipa trenutno prikazuje na igrišču,” je optimizem, ki veje iz kluba, podkrepil še trener članske ekipe Jurica Golemac.


Najbolj brano