Za rojstni dan dobili 20 oblek

Po vojni ustanovljeno Prostovoljno gasilsko društvo Komen je vseh 70 let sledilo vrednotam solidarnosti, prostovoljstva in medsebojne pomoči. Čeprav te iz današnje družbe izginjajo, pa se za prihodnost društva s 177 člani ni bati, saj imajo Komenci gasilstvo v krvi.

Tako je poveljnik Matjaž Hribar iz rok Valterja Ščuke prejel 
sodobne zaščitne obleke. Foto: Petra Mezinec
Tako je poveljnik Matjaž Hribar iz rok Valterja Ščuke prejel sodobne zaščitne obleke. Foto: Petra Mezinec

KOMEN > Komenski gasilci so v soboto pripravili slovesnost ob 70. rojstnem dnevu. “Na vseh področjih smo želeli napredovati. Danes lahko s ponosom pokažem na vsakega od nas, na vse člane in članice, da skupaj dosegamo to, kar si zastavimo, in svoje cilje še presegamo,” je povedal predsednik društva Marko Adamič, ki je nanizal glavne uspehe društva v zadnjih letih: prenovo gasilskega doma, posodobitev celotnega voznega parka in pridobitev opreme za skorajda vse operativne gasilce. A najpomembnejši so člani, od najmlajših do najstarejših, ki so pripravljeni svoj čas, zdravje in celo življenje zastaviti za pomoč sočloveku.

Zbrane sta pozdravila tudi podžupan Valter Ščuka, ki začasno opravlja funkcijo župana, in Janko Cerkvenik, predsednik Gasilske zveze Slovenije.

Pol občina, pol sponzorji

Edini še živeči ustanovni član društva Just Makovec se še dobro spominja, kako mu je ogenj pri gašenju požara v borovcih pri Gabrovici uničil edino srajco. Gasilci teh težav danes nimajo več, a opremo je treba stalno dopolnjevati. Zato so se ob obletnici razveselili 20 novih sodobnih ognjevarnih gasilskih oblek v skupni vrednosti dobrih 20.000 evrov. Z njimi bodo lahko opremili skorajda vse operativce v društvu. Polovico denarja je prispevala občina, polovico pa sponzorji, med katerimi je bilo veliko domačih podjetnikov.

Gasilske obleke je iz rok Valterja Ščuke sprejel Matjaž Hribar, poveljnik komenskih prostovoljcev.

Zahvala za smeh in glas

Gasilci so se ob obletnici posebej zahvalili dvema Komenkama. Ana Godnik jih je spremljala od malih nog in s svojim glasom popestrila neštete prireditve. Prav tako prireditve ne bi bile enake brez hudomušnega in zabavnega gasilca Pepija, za katerim se skriva Erna Stantič.

Za dobro dolgoletno sodelovanje so se zahvalili tudi vsem bivšim županom, sponzorjem ter Pihalnemu orkestru Komen in Mešanemu pevskemu zboru Cominum, ki sta tudi tokrat nastopila na prireditvi. Sobotno slovesnost je povezoval Urban Grmek Masič.


Najbolj brano