SD v Novi Gorici s kandidatom podjetnikom

V bitko za položaj župana v Novi Gorici se tudi letos spušča tamkajšnji odbor SD: s Sebastjanom Komelom, ki je kot prvi okvirno predstavil svoj program. Glavna naloga župana bo, meni, oživiti gospodarstvo. In zato bi med drugim vlagatelje vabil s ponudbo, ki je ne bi bilo moč zavrniti.

Sebastjan Komel Foto: Ambrož Sardoč
Sebastjan Komel Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Županski kandidat Sebastjan Komel, star 45 let, ekonomist, doma v Solkanu in več kot 25 let dela v gospodarstvu. O sebi med drugim pravi, da je ljudski in kot župan se vidi med ljudmi. Za politiko pa se je odločil, da bi skušal zadeve premakniti na bolje, mestu zagotoviti razvoj. Trdi namreč, da Nova Gorica že dolgo “stopica na mestu, manjkata ji razvojni preboj in strateško načrtovanje.”

Ključ za preobrat Komel vidi v močnem gospodarstvu in posledično delovnih mestih. Kot poudarja, je treba pritegniti vlagatelje in zato so med drugim nujni stiki z njimi, tudi s tujimi, “kakor to dela sosednja Ajdovščina.” Hkrati bi občina morala biti bolj zanimiva za podjetja, to pa pomeni, kot se je izrazil kandidat SD, “ponuditi jim nekaj, česar ne bodo mogla zavrniti.” Naštel je poznane prijeme, kot so dostopna zemljišča, ničen komunalni prispevek in subvencije.

Na podoben način si zamišlja pomoč mladim, ki bi hoteli na svojo poslovno pot: “Treba jim je ponuditi prostore in konkretno pomoč v začetnih treh, štirih letih.” In na to vižo je omenil pozornost lokalni obrti.

V svojem okvirnem programu pa se je dotaknil še drugih področij. Stremel bi k učinkoviti občinski upravi, priključitvi vseh na vodovod in ureditvi ravnanja z odpadki. Presenetil pa je z idejami o športni in cestni infrastrukturi. Športni park si zamišlja umaknjenega iz središča na rob mesta, proti Ajševici. In izpostavlja: Nova Gorica potrebuje neposredni priključek na hitro cesto. Kje? Zamislil si ga je s kromberške vpadnice do Vogrskega.


Najbolj brano