Neznanci ponoči poškodovali parkomate v Luciji in Portorožu

V minuli noči so neznani storilci s težkim orodjem poškodovali šest parkirnih avtomatov na cesti Obala v Portorožu, na območju od Hostla Soline v Luciji do odbojkarskega igrišča v Portorožu.

 Foto: JP Okolje Piran
Foto: JP Okolje Piran

PORTOROŽ > Posledice nočnega pohoda vandalov so zjutraj neprijetno presenetile zaposlene v Javnem podjetju Okolje Piran, kjer domnevajo, da so neznanci najverjetneje poskušali vlomiti v parkomate.

Po prvih ocenah naj bi na vsakem parkomatu (ti so opremljeni s sončnimi celicami) povzročili za 6000 oziroma 7000 evrov škode, skupno naj bi torej škoda znašala približno 40.000 evrov.

Direktor Okolja Piran Alen Radojkovič je sporočil, da bodo prijavo storitve kaznivega dejanja zoper neznanega storilca danes posredovali Policijski postaji Piran.

Uničene parkomate bodo v dnevu ali dveh nadomestili s šestimi parkomati, ki jih bodo premestili iz Lucije. V tem času ne bodo izvajali nadzora nad plačevanjem parkirnine. Čeprav so sprva nameravali pozvati uporabnike, naj parkirnino poravnajo z uporabo mobilnega telefona - prek aplikacije mPARKING oziroma s SMS sporočilom, so se nato odločili drugače, saj se, kot pravi Radojkovič, zavedajo, da številni uporabniki takšnega načina plačevanja niso vajeni.

Nabava novih šestih parkomatov, ki jih bodo namestili v Luciji, naj bi trajala približno mesec dni. V tem obdobju bo parkiranje brezplačno na območju celotne Lucije, razen na parkirišču ob parku Sonce.

V Okolju razmišljajo tudi, da bi po tem neljubem dogodku v vsaj začasno najeli nočnega varnostnika, ki bi bdel nad parkirnimi avtomati.


Najbolj brano