Gina Paolija ne bo v Gradež

Gino Paoli, ki bi moral že v začetku meseca nastopiti na festivalu Sun&Sounds v Gradežu, je odpovedal vse koncerte do 15. septembra.

Gino Paoli pri 83 letih še vedno veliko nastopa. Foto: Elena Torre
Gino Paoli pri 83 letih še vedno veliko nastopa. Foto: Elena Torre

GRADEŽ > V Tržiču rojeni 83-letni Gino Paoli, ki velja za enega najpomembnejših italijanskih kantavtorjev, je moral v začetku avgusta na manjšo operacijo očesa, zato je bil primoran koncert v Gradežu prestaviti na 3. september. A kot kaže, ga letos v Gradež sploh ne bo. Kot sporočajo njegovi skrbniki stikov z javnostmi, mu zdravje spet povzroča težave. Tokrat naj bi šlo za manjšo poškodbo, zaradi katere bo primoran nekaj tednov mirovati.

Organizatorji festivala Sun&Sounds sporočajo, da je do 30. avgusta mogoče zahtevati povračilo denarja za kupljene vstopnice.

Paoli je v svoji dolgoletni karieri ustvaril močan pečat na italijanski glasbeni sceni, saj je napisal in interpretiral številne večno zelene pesmi, kot so Il cielo in una stanza, La gatta, Che cosa c'è, Senza fine, Sapore di sale, Una lunga storia d'amore, Quattro amici ... Sodeloval je na sedmih edicijah festivala Sanremo, nazadnje na letošnji v vlogi posebnega gosta.


Najbolj brano