Polepšali bodo občinske ceste

Včeraj sta župan pivške občine Robert Smrdelj in Vlado Švab iz podjetja CPK podpisala pogodbo za preplastitev cest in druga gradbena dela na občinskih cestah v vrednosti 356.000 evrov. Z deli bodo pričeli v drugi polovici avgusta in zaključili novembra.

Tako sta si včeraj Vlado Švab iz  podjetja CPK in pivški župan Robert 
Smrdelj po odpisu pogodbe segla v roke.   Foto: Občina Pivka
Tako sta si včeraj Vlado Švab iz podjetja CPK in pivški župan Robert Smrdelj po odpisu pogodbe segla v roke.  Foto: Občina Pivka

PIVKA > Novo podobo bo dobilo kar nekaj cest v občini. Tako bodo v Kosovelovi ulici v Pivki odstranili razpadajoč kamniti zid in ga nadomestili z novim, nad zidom pa bodo uredili obstoječo brežino in asfaltirali del javne poti. Vilharjevo naselje bo po dokončanju del s šolskih okolišem povezovala nova pešpot.

Na Jurščah bodo razširili obstoječo cesto z razširitvijo brežin in tamponiranjem bankin, med Trnjem in Klenikom bodo zakrpali cesto, do gradnje kanalizacije pa bodo poskrbeli za odvodnjavanje z gradnjo asfaltne mulde in propustov. Po končanem asfaltiranju bodo uredili bankine.

356.000

evrov bo pivška občina v dveh mesecih vložila v obnovo cest

Tudi v Narinu se obetajo novosti. Občina namerava tam urediti pločnik in pot v Okrešlje. V Stari Sušici bodo zgradili meteorno kanalizacijo za potrebe odvodnavanja ter uredili in preplastili cesto. Asfaltirali bodo še del pred gasilskim domom v Palčju, kjer bodo tudi preplastili središče vasi ter makadamski odsek javnih poti v Drskovčah in v Parjah.

Kot je včeraj napovedal župan, bodo z deli začeli v drugi polovici avgusta, zaključila pa predvidoma novembra.


Najbolj brano