Nepremagljiva in neuničljiva

Hilux, še en kultni Toyotin model, praznuje 50. rojstni dan. Da gre za nepremagljiv izdelek, so dodatno poudarili z nalepkami in pravimi terenskimi gumami. Tedensko preganjanje po večjih in manjših hribih nam je bilo v neizmerno veselje.

Nepremagljive gume na neuničljivem pick-upu
Nepremagljive gume na neuničljivem pick-upu 

Mogočnost testnega hiluxa je vidna že na prvi pogled: krepko več kot pet metrov dolgega avtomobila, obutega v masivne terenske gume, pač ni mogoče spregledati. In tak hilux je doma predvsem na terenu. Dovolj zmogljiv dizelski motor s 150 konjički in dober samodejni menjalnik omogočata vse vrste norčij.

Čez drn in strn brez težav

Ob vklopljenem štirikolesnem pogonu in reduktorju je kos malone vsem potem, ki so dovolj široke. Zaradi velike medosne razdalje je pri tem edina nevarnost, da nasedete na kakem ostrem kuclju. Ne ovirajo ga niti visoki sneg niti blato in voda. Malce manj udoben je na avtocesti, čeprav v kabini dejstva, da so gume grobe, ni prav močno občutiti. Znotraj navdušuje pregleden info zaslon, zadnje plati pa počivajo na trpežnih usnjenih sedežih. Pogrešali smo rolo nad kesonom, ki bi bistveno povečal uporabnost avtomobila, ki je bil tako pravzaprav brez pravega prtljažnika.

Avtomobil v številkah

Motor: turbobencinski 2393 ccm/110 kW, izpust 204 g/km

Poraba na testu: 5,8 litra na 100 km

Hitrost in pospešek: 170 km/h, 12,8 sekunde do 100 km/h

Cena osnovnega modela: 36.800 evrov

Cena testnega vozila: 39.220 evrov

Več podatkov: www.toyota.si

Udobje ob napornem delu na terenu

Toyota hilux je namenjena gozdarjem in vsem ostalim, ki se ob napornem terenskem delu radi razvajajo na usnjenih sedežih in mimogrede odbrzijo po avtocesti po kakih bolj civilnih opravkih.

Avtomobil v številkah

> Motor: turbobencinski 2393 ccm/110 kW, izpust 204 g/km

> Poraba na testu: 5,8 litra na 100 km

> Hitrost in pospešek: 170 km/h, 12,8 sekunde do 100 km/h

> Cena osnovnega modela: 36.800 evrov

> Cena testnega vozila: 39.220 evrov

> Več podatkov: www.toyota.si


Najbolj brano