Hrvat še lovi formo

Luzern konec tedna na Rdečem jezeru gosti tradicionalno sklepno tekmo svetovnega pokala sezone. Slovenske barve bo na tekmi branil le IzolanRajko Hrvat v lahkem skifu, ki napoveduje vsaj boj za finale.

Rajko Hrvat bo edini slovenski tekmovalec v Luzernu. Foto: Alja Tasi
Rajko Hrvat bo edini slovenski tekmovalec v Luzernu. Foto: Alja Tasi

IZOLA > Rajko Hrvat sezone 2018 zaradi poškodbe hrbta ni začel optimalno, kljub temu pa ima na najmočnejši tekmi svetovnega pokala visoke cilje. “Malo je še težav in paziti moram, da poškodbe ne obnovim, sicer pa jo bomo sanirali po sezoni,” pravi. “Na sredozemskih igrah se je videlo, da sem konkurenčen (bil je peti, op. a.) in ne glede na zdravstveno stanje grem v Luzernu po finale. Tam je potem možno vse,” še dodaja Izolan. Boljšo formo načrtuje na avgustovskem evropskem prvenstvu v Glasgowu, vrhunec sezone pa bo septembrsko svetovno prvenstvo v bolgarskem Plovdivu.

Običajno je imela Slovenija pred leti v Luzernu več kandidatov za finale, v zadnjih letih pa le še posameznike. Tokrat pa le enega. “Miha Aljančič in Nik Krebs, ki sta na sredozemskih igrah osvojila kolajno, se pripravljata na svetovno prvenstvo do 23 let. Doma ostajata tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v lahkem dvojnem dvojcu. Pripravljata se za evropsko prvenstvo, potem ko je Malešič v čolnu zamenjal Aleša Jalna, pa ju čaka še veliko dela,” stanje z drugima udarnima posadkama razlaga selektor Iztok Čop.

Kot pravi, bo prvi večji cilj evropsko prvenstvo, Aljančič in Krebs pa bosta ob dobrem nastopu na SP za mlajše člane dobila še priložnost nastopa v Plovdivu. O pričakovanjih za Hrvata pa nekdanji olimpijski prvak Čop dodaja: “Upam, da je zdravstveno stanje končno v redu in da bo pokazal, kaj zmore. Na sredozemskih igrah je še malo manjkalo.”

Na regati v Luzernu, tekme so na sporedu od danes do nedelje, bo nastopilo več kot 600 veslačev iz 37 držav. V konkurenci lahkih skifistov s Hrvatom bo nastopilo 22 čolnov.


Najbolj brano