Brezčasna italijanska eleganca

Glede na prodajne številke je fiat 500L očitno podcenjen avtomobil. Ob ugodni vstopni ceni namreč ponuja veliko uporabnosti, nizko porabo, prijetno vožnjo in brezčasno italijansko eleganco. Na testu smo imeli “terensko” različico cross.

Veliki “fičko” navdušuje z uporabnostjo, simpatičnostjo in voznimi lastnostmi.
Veliki “fičko” navdušuje z uporabnostjo, simpatičnostjo in voznimi lastnostmi. 

Dobra dva centimetra višja karoserija omogoča malce več brezskrbnosti pri manevriranju in varnosti na makadamu. Za terenske občutke in več varnosti poskrbi možnost izbire voznega profila prek vrtljivega stikala na spodnjem delu sredinske konzole. V primeru zasnežene ali poledenele ceste je prava izbira traction+ s spremenjenim delovanjem ESP, ABS in sistema za zdrs pogonskih koles, podobno pa se ti sistemi spremenijo, ko voznik izbere gravity control za ohranjanje stalne hitrosti pri vožnji v klanec ali spuščanje po njem.

Udobje in praktičnost na prvem mestu

Pomembna lastnost fiata 500L cross je prostorna in funkcionalna potniška kabina. Pohvaliti gre sedeže z veliko mero udobnosti, izpostaviti velja velik delež manjših odlagalnih prostorov, ki so namenjeni predvsem vozniku in sopotniku, medtem ko glavnino prostora predstavlja zadnji del vozila. Hvalimo tudi izbiro dizelskega motorja, ki v kombinaciji z odličnim šeststopenjskim menjalnikom zagotavlja dovolj moči in pospeškov za vsakodnevno rabo in prevažanje mularije naokoli.

Avtomobil v številkah

Motor: turbodizelski 1598 ccm/88 kW, izpust 114 g/km

Poraba na testu: 6,4 litra na 100 km

Hitrost in pospešek: 189 km/h, 10,7 sekunde do 100 km/h

Cena osnovnega modela: 14.000 evrov

Cena testnega vozila: 22.490 evrov

Več podatkov: www.fiat.si

Komu je namenjen?

Vstopna cena v svet fiata 500L je 14 tisočakov, za takšnega skoraj terenskega in dobro opremljenega pa bo potrebnih še dodatnih osem. Na začetku ali na koncu cenovne palete bo odličen prevoznik družinam z otroki, ki bodo tak avto zaradi velikih okroglih luči zagotovo vzljubili kot kakega hišnega ljubljenčka.


Najbolj brano