“Želimo ostati skupaj”

V četrtek zvečer so se na zboru sestali še krajani Bezovice, Brežca pri Podgorju, Dola, Hrastovelj, Loke, Predloke, Podpeči, Praproč in Zanigrada. Soglasno, s 83 glasovi proti, so zavrnili pobudo za delitev KS Črni Kal.

Na zboru v Dolu pri Hrastovljah so krajani soglasno, s 83 glasovi 
proti, zavrnili pobudo za delitev KS Črni Kal. Foto: Andreja Odar
Na zboru v Dolu pri Hrastovljah so krajani soglasno, s 83 glasovi proti, zavrnili pobudo za delitev KS Črni Kal. Foto: Andreja Odar

“Zbora se je udeležilo 83 krajanov, ki pri glasovanju niso imeli pomislekov. Nihče ni glasoval za odcepitev, nihče ni bil vzdržan. Po dvigu glasovalnih kartončkov vaščani nismo mogli skriti navdušenja in smo vzklikali in ploskali. Pokazalo se je, da smo složni in želimo ostati skupaj,” je zadovoljna Andreja Odar iz Loke.

Zanika navedbe predstavnika iniciativnega odbora za razdelitev KS Črni Kal, Sandija Žvoklja, da se krajani vzhodnega dela o oblikovanju nove KS niso želeli pogovarjati. “Ne drži, da smo bili nedejavni. Na sestanke so vabili predstavnike le tistega dela KS, ki bi ostala pod imenom KS Črni Kal,” pravi Odarjeva. Predsednik sveta KS Črni Kal Janko Sever pa pravi, da se ne sme prisiliti ljudi, da se udeležujejo sestankov.

Tudi na tokratnem zboru so razpravljali o za marsikoga spornem predlogu za zmanjšanje volilnih enot na tem območju s 13 na zgolj tri. Sever je zaradi nerazumevanja, časovne stiske za razlago, kaj pomenijo volilne enote in zakaj se je svet KS odločil za zmanjšanje, zavzel za umik te točke z dnevnega reda. V koprski občinski upravi napovedujejo, da bodo v prihodnjih mesecih pripravili predlog, ki bo sprejemljiv za čim več krajanov. Prav tako bodo natančno preučili postopke za delitev KS, saj sta zbora občanov razkrila povsem nasprotujoča mnenja o tej odcepitveni pobudi.


Najbolj brano