Piškotki macarons
Sobota
17. 06. 2018, 10.00
, posodobljeno: 13. 07. 2018, 11.04
115 g beljaka
130 g mletih belih mandljev
200 g sladkorja v prahu
80 g kristalnega sladkorja
Iz beljakov naredimo sneg, med mešanjem vanj postopoma dodajamo kristalni sladkor. Mandlje in sladkor v prahu zmešamo, zmes presejemo in dodamo v sneg iz beljakov. Po želji dodamo slaščičarsko barvilo in aromo. Vse skupaj dobro premešamo. Damo v slaščičarsko vrečko in na peki papir, položen na pekač, stisnemo majhne okrogle kupčke. Testo pustimo na pekaču sušiti 20 minut. Ko je gornja plast piškotov suha in gladka, jih damo za 15 minut v pečico na 140 stopinj Celzija. Po dva združimo s poljubnim polnilom. Dober tek!
Recept je pripravil kuharski mojster David Bucik iz restavracije Gredič v Ceglem v Brdih.