Piškotki macarons

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

115 g beljaka

130 g mletih belih mandljev

200 g sladkorja v prahu

80 g kristalnega sladkorja

Iz beljakov naredimo sneg, med mešanjem vanj postopoma dodajamo kristalni sladkor. Mandlje in sladkor v prahu zmešamo, zmes presejemo in dodamo v sneg iz beljakov. Po želji dodamo slaščičarsko barvilo in aromo. Vse skupaj dobro premešamo. Damo v slaščičarsko vrečko in na peki papir, položen na pekač, stisnemo majhne okrogle kupčke. Testo pustimo na pekaču sušiti 20 minut. Ko je gornja plast piškotov suha in gladka, jih damo za 15 minut v pečico na 140 stopinj Celzija. Po dva združimo s poljubnim polnilom. Dober tek!

Recept je pripravil kuharski mojster David Bucik iz restavracije Gredič v Ceglem v Brdih.


Najbolj brano