Puščavski gospod z največjim zaslonom

Volkswagnov veliki terenec po dobrih 16 letih pelje v tretjo generacijo. Še vedno velik in udoben je tokrat predvsem dodobra digitalen. V notranjosti lahko kraljujeta ogromna zaslona.

Zaslon na dotik ponuja številne funkcije.
Zaslon na dotik ponuja številne funkcije. 

Touareg je tudi nekoliko večji (7,7 cm), širši (4,4 cm), a tudi za malenkost nižji (0,7 cm) kot prejšnji, zaradi konstrukcije s precej lažjimi materiali pa ima karoserija za 106 kilogramov manjšo maso kot prejšnja.

Velik in udoben

Znotraj ga lahko krasi 12-palčni digitalni zaslon, v sredino armaturne plošče se nadaljuje še 15-palčni z upravljanjem na dotik. Ponudbo dopolnjuje projecirni zaslon. Dodatno so na voljo priprava za nočni vid, matrični led žarometi, sedeži z masažnimi funkcijami ... Seznam je dolg in podoben kot pri večini premijskih znamk, saj Volkswagen s touaregom meri prav na kupce tovrstnih avtomobilov.

Bolj okreten

Touareg ohranja vse odlične terenske lastnosti s stalnim štirikolesnim pogonom in izboljšuje okretnost s štirikolesnim volanskim sistemom. Na voljo so številni asistenčni sistemi za vožnjo po terenu ali običajnih cestah (tudi pomoč za samodejno vožnjo v prometnih zastojih). Samodejni osemstopenjski menjalnik bo najprej s pogonom povezoval turbodizelski V6 z 286 “konji”. Že kmalu za tem bo na voljo manj zmogljiv (231 “konjev”), na voljo so tudi štiri stopnje opreme, osnovna ter dodatne (elegance, atmosphere in r-line). Cena za touarega V6 je 63.625 evrov, oprema elegance ali atmosphere pa staneta 69.389 evrov. Touareg z motorjem z 231 “konji” bo stal 59.538 evrov. Za marec prihodnje leto obljubljajo 423-konjski TDI V8 ter bencinski V6 (240 “konj”). Kdaj bo na voljo priključno hibridni, še ni znano. Pri Porscheju Slovenija, distributerju za Volkswagen, napovedujejo, da bodo letos prodali približno 80 primerkov, prihodnje leto pa približno 115.


Najbolj brano