Škodo po nalivu odpravljajo še danes

Močan naliv, ki se je včeraj kmalu po 14. uri razbesnel nad Novo Gorico, je zahteval kar 22 intervencij zaradi poplav.

V igralnici Princess v središču mesta se je voda vpila v itison in 
laminat, zato bo treba talno podlago odstraniti. Foto: Luka Carlevaris
V igralnici Princess v središču mesta se je voda vpila v itison in laminat, zato bo treba talno podlago odstraniti. Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > Kot je pojasnil poveljnik novogoriške poklicne gasilske enote Simon Vendramin, je v zelo kratkem času padla ogromna količina vode, ki je vodovodna kanalizacija ni uspela dovolj hitro odvesti, zato je voda v nekaterih stanovanjskih in gospodarskih objektih zalila nižje ležeče prostore.

V središču mesta, okrog Bevkovega trga, je zalilo prostore igralnice, banke, prostore novogoriškega finančnega urada, tudi kletne prostore občinske stavbe. Zaradi poplavljanja v nižje ležečih prostorih so za pomoč zaprosili tudi iz Qlandije, Manufakture, Grafike Soča, Peciva, Merkurja v Rožni Dolini in iz več stanovanjskih objektov.

Kot je pojasnil Vendramin je v intervencijah sodelovalo okrog trideset gasilcev, ki so po potrebi črpali vodo, večinoma pa je ta sama odtekla, ko se je naliv umiril. Novogoriški poklicni gasilci, ki so se jim pridružili tudi prostovoljni gasilci iz Nove Gorice in Dornberka, so pomagali tudi pri reševanju osebnega avtomobila, ki je obtičal v narasli vodi na cestišču pod železniškim nadvozom pri Livarni v Solkanu.

Precej škode je po besedah poveljnika poklicne gasilske enote poplava povzročila v igralnici Princess v središču mesta, kjer se je nabralo za dva centimetra vode. Ker se je ta vpila v itison in laminat, bo treba talno podlago odstraniti. V igralnici še odpravljajo posledice poplave, zato je ta danes zaprta.


Najbolj brano