Recept: skutni njoki s pršutom, šparglji in smetano
Sobota
03. 06. 2018, 17.01
, posodobljeno: 29. 06. 2018, 12.20
Sestavine za štiri osebe
za njoke
400 g sirarske skute
40 g masla
60 g ribanega parmezana
160 g ostre moke
4 rumenjake
za omako
40 g čebule
40 g špargljev
20 g pršuta
0,5 dcl belega vina
1 dcl smetane
15 g parmezana
Zmehčano maslo vmešamo v prej premešano skuto z moko, parmezanom in rumenjaki. Pregnetemo in oblikujemo njoke.
Za polivko prepražimo sesekljano čebulo, dodamo pršut narezan na trakce in narezane šparglje. Zalijemo z belim vinom in malo pokuhamo. Na koncu dodamo smetano. Ko se omaka nekoliko pokuha, dodamo še parmezan. Dober tek!
Recept je pripravil kuharski mojster David Bucik iz restavracije Gredič v Ceglem v Brdih.