Recept: skutni njoki s pršutom, šparglji in smetano

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Sestavine za štiri osebe

za njoke

400 g sirarske skute

40 g masla

60 g ribanega parmezana

160 g ostre moke

4 rumenjake

za omako

40 g čebule

40 g špargljev

20 g pršuta

0,5 dcl belega vina

1 dcl smetane

15 g parmezana

Zmehčano maslo vmešamo v prej premešano skuto z moko, parmezanom in rumenjaki. Pregnetemo in oblikujemo njoke.

Za polivko prepražimo sesekljano čebulo, dodamo pršut narezan na trakce in narezane šparglje. Zalijemo z belim vinom in malo pokuhamo. Na koncu dodamo smetano. Ko se omaka nekoliko pokuha, dodamo še parmezan. Dober tek!

Recept je pripravil kuharski mojster David Bucik iz restavracije Gredič v Ceglem v Brdih.


Najbolj brano