Cilj: prvi med alpskimi dolinami

Turizem v dolini Soče bo še vsaj prihodnja štiri leta povezan tudi z Jankom Humarjem. Tako so se odločili svetniki Občin Bovec, Kobarid in Tolmin. Že skoraj dve desetletji vodi turistične organizacije, ki so pripomogle k nadpovprečni turistični rasti.

 V Posočju se obisk in število nočitev že več let povečujeta  hitreje, 
kot je povprečje v Sloveniji.  Foto: Neva Blazetic
V Posočju se obisk in število nočitev že več let povečujeta hitreje, kot je povprečje v Sloveniji.  Foto: Neva Blazetic

ZGORNJE POSOČJE > V preteklih dneh so vsi trije občinski sveti zgornjega Posočja potrdili, da je dosedanji vršilec dolžnosti direktorja javnega zavoda za turizem Dolina Soče Janko Humar vreden nadaljnjega zaupanja in bo ustanovo vodil kot direktor naslednja štiri leta. Predhodno ga je med tremi kandidati za položaj podprl svet zavoda.

Humar je v tem poslu že od leta 2000, najprej kot dolgoletni direktor LTO Sotočje Kobarid Tolmin in zadnja leta kot direktor LTO Bovec. Po lanskoletni združitvi LTO v skupni zavod Dolina Soče je kot v.d. direktorja izpeljal vse postopke. Vseskozi je vpet v slovenski turizem, tudi kot soustvarjalec turistične strategije.

“Nadgrajeval bom tekoče delo in si prizadeval, da bo Dolina Soče postala najuspešnejša v destinaciji Julijske Alpe ter se postavila ob bok najboljšim v alpskem loku,” napoveduje.

Kot doslej se bo posvečal digitalizaciji ponudbe in uresničevanju številnih projektov. Na lanskih razpisih so dobili denar za sedem od osmih prijavljenih, med drugim za urejanje krožne poti po Julijskih Alpah, ki jo bodo povezali z oblegano Alpe Adria Trail. Junija bodo objavili razpis za izvajalca del pri urejanju dostopa do izvira Soče, ki ga nameravajo tržiti po zgledu Tolminskih korit. V kratkem se bo sedež zavoda preselil v prostore na bovškem letališču.

V Posočju se obisk in število nočitev že več let povečujeta hitreje, kot je povprečje v Sloveniji. Zaradi poletnih konic se soočajo z velikimi izzivi pri urejanju infrastrukture in snovanju vrhunskih produktov.


Najbolj brano