Golemcu nova pogodba

Končana je košarkarska liga za prvaka, ki je v zadnjem krogu med polfinaliste nekoliko presenetljivo izstrelila še Rogaško, ki je sicer izgubila v Kopru. Rešil jo je nepričakovan poraz Heliosa doma z Ilirijo, ki je nadoknadila velik zaostanek in naredila preobrat. Polfinalna para sta Olimpija : Rogaška in Primorska : Krka.

Jurica Golemac bo akcije košarkarjem Primorske risal tudi v 
prihodnji sezoni. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jurica Golemac bo akcije košarkarjem Primorske risal tudi v prihodnji sezoni. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Košarkarji Sixta Primorske so si z zmago zagotovili drugo mesto in s tem proti Krki tekmo več na domačem igrišču. Poraz za Rogaško ni bil usoden, saj so že med polčasom izvedeli, da je Helios izgubil proti Iliriji, tako da so imeli četrto mesto zagotovljeno. Gostitelji so večji del sicer vodili, toda bojeviti Štajerci so jih lovili, jih nekajkrat prehiteli, a to ni bilo dovolj za uspeh. Že pred končnico si je koprsko moštvo zagotovilo dovolj prednosti za zmago, čeprav prednost na tekmi ni bila nikoli višja od osmih točk.

Včeraj so iz KK Sixt Primorska sporočili, da so se s trenerjem članske ekipe Jurico Golemcem dogovorili za novo dveletno pogodbo. Hrvat je ekipo prevzel na začetku letošnje sezone, prej je vodil Tajfun (Šentjur), kot pomočnik glavnega trenerja pa zagrebško Cibono in moško reprezentanco Gruzije. V košarkarskih krogih prestolnice je bilo slišati, da je o njem razmišljala tudi Olimpija, a po uvrstitvi v polfinale DP je postalo jasno, da ostaja v Kopru do leta 2020. Golemac bo imel tudi bolj proste roke pri sestavi ekipe (ko je lani prišel, je bilo kadrovanje bolj ali manj že opravljeno), pri čemer je seveda marsikaj odvisno tudi od dolžine pogodb sedanjega igralskega kadra. Iz kluba sicer sporočajo, da bodo mladi v prihodnje v članski ekipi dobili še več priložnosti.

Sixt Primorska : Rogaška 75:70

Dvorana Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Krejić (Kranj), Zupančič (Ljubljana), Španič (Postojna). Sixt Primorska: Rebec 4 (2:2), Ferme 10 (2:2), Čakarun 17 (4:3), Joksimović 5, Mulalić 15 (4:4), Kosi 2, Zupan 6, Hodžić 11, Vujasinović 2 (2:2), King 3 (2:1). Trener: Jurica Golemac. Rogaška: Kosič 11, Davis 3 (3:1), Đuranović 6 (2:2), Fon 11 (1:1), Nikolić 13 (2:2), Batur 3, Pajić 9 (2:2), Šantelj 9 (4:1), Drobnjak 5 (2:0). Trener: Damjan Novaković.

“Jurica Golemac bo skupaj z vodjo članske ekipe Goranom Jagodnikom in menoj skrbel tudi za športni del delovanja kluba. S sezono 2018/19 vzpostavljamo še člansko B ekipo iz igralcev ŠD Koš Primorska, ki vadijo v kategorijah U-19 in U-17,” poudarja direktor kluba Matej Avanzo.

Jurica Golemac pa je ob podaljšanju pogodbe povedal: “Vsi si želimo, da KK Sixt Primorska postane stabilen košarkarski klub s kakovostnim podmladkom, na dolgi rok pa eden od najbolj uspešnih in prepoznavnih košarkarskih razvojnih centrov v Sloveniji ter tudi širše. Želimo si proizvesti čim več vrhunskih članskih igralcev, a ker gre za dolgotrajen proces, bomo morali biti potrpežljivi.”


Najbolj brano