Ob koncu sezone dve zmagi Fabjana

Zadnji aprilski dnevi so prinesli konec tekmovalne sezone tudi za primorske člane B in C alpske reprezentance. Ob slovesu od sezone je bil z dvema zmagama v italijanskem Abetoneju najuspešnejši član SD Postojna Krištof Fabjan.

Pivčan Krištof Fabjan trka na vrata reprezentance za evropski 
pokal. Foto: Osebni arhiv Krištofa Fabjana
Pivčan Krištof Fabjan trka na vrata reprezentance za evropski pokal. Foto: Osebni arhiv Krištofa Fabjana

Štiri tedne za tem, ko sta tekmovalni sezoni v slovo pomahala primorska A reprezentanta Ana Bucik (SK Gorica) in Štefan Hadalin (SK Dol Ajdovščina), so smuči postavili v kot tudi člani B in C ekipe iz naših krajev. V tem delu našega alpskega smučanja po kakovosti prednjači SD Postojna.

Primorska člana B reprezentance (ekipe za evropski pokal v tehničnih disciplinah), 21-letna Matevž Rupnik (SD Postojna) in Andreja Slokar (SK Dol Ajdovščina), sta sezono sklenila na različnih koncih. Ajdovka Andreja Slokar je zadnje zavoje naredila na FIS slalomu v italijanski Val Gardeni, kjer je zasedla 12. mesto s časom 1:22,87. Med Slovenkami je bila boljša od nje tri leta starejša Škofjeločanka Klara Livk (šesta, 1:22,35), zmagala pa je Čehinja Adriana Jelinkova (1:21,16). Za Slokarjevo je solidna slalomska sezona. Na državnem članskem prvenstvu v slalomu je bila bronasta - takoj za olimpijkama Meto Hrovat in Ano Bucik. Na FIS tekmah se je večkrat prebila med deseterico - najvišje pa je segla do drugega mesta. Njen najboljši dosežek v evropskem pokalu je deveto mesto.

Matevž Rupnik je sezono zaključil z mednarodno kombinacijsko tekmo na Krvavcu, kjer je bil 18. Vrhunce je dosegel že prej. Na mladinskem državnem prvenstvu je bil četrti v kombinaciji. Pred tem se je na slalomu mladinskega svetovnega prvenstva v Davosu s 17. mestom izkazal kot najboljši Slovenec. Njegov slalomski dosežek sezone na mednarodnem prizorišču je sicer tretje mesto na FIS tekmi na Starem Vrhu.

Slovenska C (mladinska) reprezentanca je bila v tej sezoni dokaj primorsko obarvana. Njen moški del je vodil postojnski trener Andrej Lukežič, člana pa sta bila smučar SD Postojna Krištof Fabjan in postojnska članica ljubljanskega Novinarja Živa Otoničar, ki pa jo je ustavila poškodba.

Pivčan Krištof Fabjan je sezono na seriji mladinskih FIS tekem v italijanskem Abetoneju zaključil izvrstno - z zmagama v slalomu in veleslalomu. Fabjan se je to sezono - po tem ko je vso lansko izpustil zaradi poškodbe - lepo uveljavil na članskih FIS tekmah. V slalomu je segel do petega, v veleslalomu pa do devetega mesta. Na državnem mladinskem prvenstvu v veleslalomu je bil drugi. Kot predtekmovalec je imel čast prvič prevoziti tudi veleslalom na tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori. Vsekakor sodi v vrh slovenskega mladinskega alpskega smučanja in je kandidat za preboj v B ekipo ter na tekme evropskega pokala.


Najbolj brano