Grega Sorčan je uročil zmaje

Nogometaši Gorice so takrat, ko je bilo to najmanj pričakovati, prvič iztržili pozitiven izid v letošnjih prvenstvenih obračunih proti Olimpiji. Z remijem 0:0 v Stožicah so najbolj osrečili Maribor. Na vrhu je sedem krogov pred koncem spet zelo zapleteno. Vodilni ekipi v boju za naslov loči le točka.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Tretji Domžalčani so v Celju doživeli prvi poraz po šestih mesecih in na lestvici povečali zaostanek na šest točk, a še bolj je v 29. krogu odmeval četrti spomladanski remi Olimpije na zadnjih petih tekmah.

Če bi tako kot v boksu šteli točke zavoljo zadanih udarcev, bi v včerajšnjem dvoboju Ljubljančani gladko ugnali Novogoričane. A nogomet je v praksi vnovič pokazal, da ni matematika ali statistika. Olimpija je v vseh prvinah prevladovala, a naposled izgubila dve dragoceni točki, ki bi jo lahko stali tudi naslova državnega prvaka.

Olimpija : Gorica 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 3000 sodnik Ponis (Koper). Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau (od 58. Savić), Miškić, Tomić, Kronaveter, Alves (od 85. Vombergar), Čanađija, Issah (od 65. Benko). Trener: Igor Biščan.

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Tomiček, Gregorič, Kolenc, Tešija, Humar (od 83. Šantek), Osuji, Marinič (od 61. Nagode), Smajlagić (od 58. Gulič). Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni - Čanađija; Kavčič, Osuji.

Kaj je Ljubljančanom prinesla 70-odstotna posest žoge, 24 sproženih strelov proti enemu gostov in kopica zrelih priložnosti, med katerimi je bila tudi enajstmetrovka? Nič oziroma skoraj nič, kar v praksi pomeni točko. Tudi Novogoričanom ne bo prinesla bistvenih premikov na lestvici, a je za pomlajeno zasedbo, ki se je izkazala s požrtvovalnostjo in bojevitostjo ter izjemnim Grego Sorčanom v vratih, vsekakor pomembna.

Roko na srce, Novogoričani so v Stožicah, ki jim pregovorno ustrezajo, prikazali že precej kakovostnejših predstav, a v Stožicah niso ničesar ukradli. Točko so si ob prevladi tekmeca prigarali, za kaj več od remija je primanjkovalo teže novogoriškemu napadu. Lepa priložnost se je v drugem polčasu iz protinapada ponudila Marku Guliču, ki pa se je zapletel. “Razlika v kakovosti je očitna. Točka je velika nagrada za našo ekipo. Seveda bi si želel, da bi odigrali nekoliko bolje v polju, a delamo na tem,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.


Najbolj brano