Ankarančani v prvi SNL še kar presenečajo

Ob hkratnem (pričakovanem) porazu Triglava v Mariboru so Ankarančani v dvoboju s četrtouvrščeno ekipo prvenstva presenetljivo prišli do zmage, katere temelje so postavili že v prve pol ure. S tem so dosegli cilj, ki so si ga zastavili že prejšnji teden in prednost pred Triglavom povečali na pet točk.

Nogometaši Ankarana so se utrdili na devetem mestu, ki pelje v 
dodatne kvalifikacije.  Foto: Jure Batagelj
Nogometaši Ankarana so se utrdili na devetem mestu, ki pelje v dodatne kvalifikacije.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > S četrto zmago v prvenstvu so dobili prepotrebne točke v boju za izognitev desetemu mestu, ki ga trenutno zaseda kranjski Triglav. Na drugi strani je Rudar ponudil Celjanom novo priložnost, da jih točkovno ujame.

Čeprav so Velenjčani začeli kar dobro in prišli do nekaj strelov, pa so Ankarančani iz svoje prve nevarne akcije povedli. Junior Delgado je poslal dolgo podajo s sredine igrišča proti kazenskemu prostoru, Tim Vodeb je žogo z glavo preusmeril v sredino kazenskega prostora do Vedrana Gerca, ki je nato brez težav zadel velenjsko mrežo.

Ankaran Hrvatini : Rudar Velenje 3:2 (3:2)

Športni park, gledalcev 50, sodnik Balažič (Ljubljana). Strelci: 1:0 Gerc (8.), 2:0 Vodeb (20.), 3:0 Santos (29.), 3:1 Tučić (41.), 3:2 Radić (45+). Ankaran: Bužan, Gliha (od 54. Suljić), Pahor, Badžim, Humar, Vodeb (od 46. Mate), Nkama, Romero, Santos (od 77. Soldo), Delgado, Gerc. Trener: Vlado Badžim. Rudar Velenje: Pridigar, Pišek, Kašnik (od 45. Šehić), Tomašević, Pušaver, Bolha, Bijol, Tučuić, Novak (od 71. Antonov), Parfitt-Williams (od 60. Šimunac), Radić. Trener: Marijan Pušnik. Rumeni kartoni: Humar, Badžim, Pahor.

Maloštevilni gledalci v novogoriškem športnem parku so v 20. minuti videli pravo poslastico. Za vodstvo domačih z 2:0 je namreč s škarjicami zadel Vodeb, ki je strel sprožil med dvema obrambnima igralcema gostov s približno desetih metrov, potem ko je žoga nekaj časa krožila v kazenskem prostoru. To je bil njegov šesti gol sezone.

Devet minut pozneje so gostitelji vodili že s 3:0, potem ko je Johan Nkama v protinapad lepo poslal Felipeja Santosa. Na desni strani je imel odprto pod do gola, zanesljivo je dobil tudi dvoboj z vratarjem Markom Pridigarjem. Po še eni nevarni akciji gostiteljev pa so v 41. minuti zadeli tudi knapi. Prvi strel Klemna Bolhe je domači vratar Primož Bužan še obranil, po drugem pa je bil nemočen, potem ko je Milan Tučić sprožil natančno z osmih metrov. Na 3:2 so gostje znižali v tretji minuti sodnikovega dodatka, v zadnji akciji, ko je rezervist Edin Šehić podal Dominiku Radiću.

In pri tem izidu je tudi ostalo, saj sta obe ekipi očitno vse naboje potrošili že v prvem polčasu. Gostje so sicer imeli lepo priložnost za izenačenje v 89. minuti, ko je Robert Pušaver podal z desne strani, s škarjicami je Radić skušal oponašati Vodeba, a je zadel prečnik.

“Imeli smo celo priložnost za 4:0, potem pa smo se preveč sprostili in hitro dobili dva zadetka. Drugi polčas smo odigrali srčno, imeli smo tudi nekaj sreče. Pokazali smo nekaj dobrih akcij in smo pošteno zaslužili zmago, ki bo prinesla nekaj miru v hišo,” je pred sredinim gostovanjem v Domžalah poudaril domači trener Vlado Badžim.


Najbolj brano