Blagodejna osvežitev

Nogometaši Gorice so zadnjo četrtino prvoligaške sezone odprli z zmago 2:0 nad Krškim in se učvrstili na šestem mestu lestvice. Tekma sicer ni bila posebej kakovostna, je pa bila v drugem polčasu, ko se je spustil mrak in so prižgali žaromete, živahna in gledljiva.

Mark Gulič (z žogo) je po dvoboju z Aluminijem proti Krčanom 
dosegel še svoj drugi prvenstveni gol v spomladanskem delu.  Foto: Leo Caharija
Mark Gulič (z žogo) je po dvoboju z Aluminijem proti Krčanom dosegel še svoj drugi prvenstveni gol v spomladanskem delu.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na tribunah je bilo zaznati, da po novogoriškem izpadu iz pokalnega tekmovanja in padajoči spomladanski krivulji v prvenstvu, ni več pravega navijaškega utripa. Za povrh pa Krško ne sodi med tekmece, ki bi tako kot Olimpija ali Maribor zbudili večje zanimanje med nogometnimi privrženci. V soboto se je v športnem parku, če odštejemo prvenstveni obračun z Ankaranom, v katerem so imeli Novogoričani sicer vlogo gostov, tako zbralo najmanj gledalcev v letošnji sezoni. Videli so dvoboj, ki ga je bilo bolj ali manj pričakovati od ekip, ki na lestvici skoraj ne moreta niže, više pa le po spletu srečnih okoliščin.

Premešani enajsterici, razbremenjeni tekmovalnih skrbi, si nista preveč belili las s taktičnimi postavkami in disciplino v igro, kar je navsezadnje dobro delo tekmi. Nad razpletom niso vihali nosu niti v taboru poraženih gostov. “Ključni trenutek je bila neizkoriščena priložnost na začetku tekme, ko Miljan Škrbić in potem še Sandi Ogrinc nista uspela zatresti domače mreže. Sicer pa se poraz od poraza razlikuje. Fantom nimam česa očitati, pustili so srce na igrišču. Tekma je bila dinamična in kakovostna,” je povedal primorski trener na klopi Krškega Alen Šćulac.

Gorica : Krško 2:0 (1:0)

Športni park gledalcev 250 sodnik Obrenović (Ljubljana) 5,5. Strelca - 1:0 Gorenc (20. ag), 2:0 Gulič (88).

Gorica: Sorčan 6,5, Celcer 6, Kavčič 6, Tomiček 6, Gregorič 6,5, Marinič 6, Grudina 6, Kolenc 6,5 (od 90. Humar -), Džuzdanović 6 (od 70. Tešija 6), Smailagić 6,5 (od 77. Gulič 6,5), Osuji 6. Trener: MIran Srebrnič.

Krško: Zalokar 6, Hing-Glover 6 (od 81. Vekić -), Gorenc 5,5, Ejup 6, Krajcer 6, Ogrinec 5,5, Kovačič 6 (od 74. Nesher -), Balić 6, Mujan 6, Mandić 6 (od 67. Jakolič 6), Škrbić 5,5. Trener: Alen Šćulac.

Rumeni kartoni - Grudina; Hing-Glover, Škrbić.

Novogoričani so bili seveda zadovoljni, potem ko so prekinili negativen rezultatski niz. Trener Miran Srebrnič je privoščil oddih nekaterim preverjenim močem ter osvežil oziroma pomladil prvo enajsterico. Svoj ognjeni krst je dočakal Semir Smajlagić. Napadalec iz Bosne in Hercegovine, ki je imel glasno podporo s tribun, je bil blizu prvencu na slovenskih zelenicah. Njegov strel je zatresel okvir vrat, odbitek pa se je od Jana Gorenca skotalil v mrežo gostov za vodstvo Novogoričanov. Smajlagića je po dobre pol ure igre v drugem polčasu zamenjal Mark Gulič, ki se je izkazal s svojo neposrednostjo in vztrajnostjo, manj z učinkovitostjo. V končnici tekme je vendarle kronal asistenco Tineta Kavčiča in postavil končni izid.

“Najbolj pomembno je, da si ustvarjamo priložnosti, Upam le, da bomo nadaljevali v tem ritmu do konca prvenstva,” je povedal Gulič, ki je bil seveda zadovoljen s svojim tretjim golom v letošnji sezoni. Po koncu tekme je bil dobro razpoložen tudi Jaka Kolenc, ki so ga sredi jeseni presekale bolečine v hrbtu. “Na tekmi s Krškim sem po daljšem času sem dobil prave nogometne občutke. Upam, da bo šlo iz tekme v tekmo bolje, tako kot ekipi,” je povedal Kolenc, ki je spet pokazal, koliko pomeni za ravnotežje v novogoriški igri. Zdaj velja počakati, da se bo odprlo še Amelu Džuzdanoviću.

“Osvežili smo ekipo in hkrati videli, kaj zmorejo igralci, ki so doslej dobili manj priložnosti oziroma se vračajo po poškodbah. Podoba je bila kar solidna, morda nam manjka še nekaj udarnosti pri podajah v globino,” je povedal Miran Srebrnič, ki ga v vsakem primeru čaka še veliko dela.


Najbolj brano