Profiles se bo lahko širil

Občina Postojna je na pobudo treh razvojno naravnanih domačih podjetij - Profilesa, Drevesnice Štivan in družbe Postojnska jama - spremenila občinski prostorski načrt in občinski podrobni prostorski načrt. Podjetjem bo s tem omogočila izvedbo načrtovanih širitev oziroma posodobitev.

Profilesova skladišča lesa že zdaj zasedajo velike površine desno 
od regionalne ceste oziroma pod avtocesto. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Profilesova skladišča lesa že zdaj zasedajo velike površine desno od regionalne ceste oziroma pod avtocesto. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Na občini skušamo iti na roko investitorjem, zato si prizadevamo postopke sprememb prostorskih načrtov speljati čim hitreje,” ...

Komentar novinarja

Veronika Rupnik Ženko

Dokument z zamudo

Ko mlada družina, ki bi si na podedovani parceli na robu vasi rada postavila hišo, ali podjetje, ki načrtuje širitev svoje dejavnosti, izvedo, da je predpogoj za uresničitev njihovih načrtov sprememba občinskega prostorskega načrta (OPN), se najprej primejo za glavo. Vedo namreč, da to ne pomeni nič drugega, kot da bodo morali še dolgo čakati. Že vsaka sprememba OPN, kaj šele njegova priprava - ki se v nekaterih občinah vleče že leta - je dolgotrajen postopek, v katerem morajo tako imenovani nosilci ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano