Dve minuti dovolj za popoln preobrat

Sežanski nogometaši so na domačem igrišču še petič v tej sezoni ostali praznih rok, medtem ko so Brda uresničila obe želji svojega trenerja - da zmagajo tretjič zapored in vendarle pridejo do ene zmage v primorskih derbijih te sezone. Sežance, ki so izgubili po štirih zaporednih zmagah, v sredo čaka zaostala tekma z Nafto v Lendavi.

Strelca na tekmi - za Tabor je zadel Marko Bačanin (desno), 
zmagoviti zadetek Brd pa je dosegel Grega Debenjak.  Foto: Matej Glavina
Strelca na tekmi - za Tabor je zadel Marko Bačanin (desno), zmagoviti zadetek Brd pa je dosegel Grega Debenjak.  Foto: Matej Glavina

SEŽANA > Pred tekmo je Brdom celo grozilo, da na klopi ne bodo imeli nikogar od trenerjev. Pomočnik Andrej Komac je bil zaradi kazni na tribuni, medtem ko je trenerja Antona Žlogarja zjutraj uščipnilo v hrbtu. A je vseeno prišel.

Tabor je prvi polčas končal z minimalnim vodstvom že po obleganju vrat tekmecev, saj so gostje močno zgostili prostor na svoji polovici igrišča. Hkrati so prežali na protinapade in nekajkrat pobegnili domačim, a le do roba kazenskega prostora; še najbliže zaključku akcije je bil Sacha Varga v 16. minuti. Pritisk domačih je obrodil sadove v 21. minuti, ko je nekoliko srečno zadel napadalec Marko Bačanin. Njegov strel se je odbil od vratnice, Matija Radikon je skušal posredovati, toda do odbite žoge je hitreje pritekel Bačanin in jo poslal v mrežo. Srbski napadalec bi lahko pred koncem polčasa izid povišal, a je za kak centimeter zgrešil žogo po lepi podaji Dina Stančiča. Brda so si po domačem vodstvu priigrala edini prosti strel blizu kazenskega prostora domačih, a je bil ob poskusu Leona Kodermaca na mestu domači vratar Arian Rener.

Cherrybox 24 Tabor : Brda 1:2 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, gledalcev 280, sodnik Žnidaršič (Kranj). Strelci - 1:0 Bačanin (25), 1:1 M. Kavčič (48), 1:2 Debenjak (50). Cherrybox 24 Tabor Sežana: Rener, Salkić, Azinović, Lukač, Slavec (od 69. Črgan), Kariž, Vukelić (od 78. Gulič), Sever, Stančić, Kosmač (od 59. Škerjanc), Bačanin. Trener: Uroš Barut. Brda: Radikon, Žižek, B. Kavčič, Terziev, Rojc, M. Kavčič, Debenjak (od 87. Klepač), Kuraj (od 68. Rijavec), Kodermac (od 46. Pavić), Kompara, Varga. Trener: Anton Žlogar. Rumeni kartoni: Azinović, Kariž; Radikon, Debenjak, Rojc.

Žlogar se je na začetku drugega polčasa odločil za menjavo Kodermaca z Alenom Pavićem, ki je bil pravi as iz rokava. V petih minutah popolne izgube koncentracije so Brici pozobali domače češnjice in v manj kot dveh minutah poraz obrnili v zmago. Za oba zadetka je bil s podajama zaslužen Pavić, ki je še jeseni nosil sežanski dres.

Najprej se je po strelu Matije Kavčiča žoga od vratnice odbila proti mreži - na črti je sicer stal Matic Slavec in žogo izbil, vendar je ta pred tem že prešla črto in bilo je 1:1. Kmalu zatem pa je Grega Debenjak zdrvel v protinapad, imel je veliko praznega prostora in premagal Renerja. “Niti minuto zatem, ko so imela Brda pol protinapad, fantje znova niso reagirali. Preprosto bi morali narediti prekršek. Kljub temu pa še zdaj ne vem, kako smo to tekmo izgubili,” je povedal domači trener Uroš Barut.

Krka : Jadran Dekani 3:1

Stadion Portoval, gledalcev 50, sodnik Kos (Kresnice). Strelci - 1:0 Kambič (23), 1:1 Stepančič (57), 2:1 Kastrevec (72), 3:1 Cvrtila (84).

Jadran Dekani: A. Rupnik, Stepančič, Kljajić (od 73. Fortuna), J. Požrl, Podgoršek (od 80. Pribac), Palčič (od 83. J. Rupnik), Petrovčič, Babič, Vitezica, Šop, Krivičić. Trener: Nevij Finkšt.

NOVO MESTO > Dekančani so očitno zašli v negativen niz, saj so zabeležili štiri zaporedne poraze. V drugem delu sezone so uvodoma doma premagali le Brda, se pa zadnje obdobje ukvarjajo s precejšnjimi težavami s poškodovanimi igralci. Proti Krki, ki igra precej spremenljivo, so v drugem polčasu prek Luke Stepančiča uspeli izenačiti, vendar pa so gostitelji v zadnji tretjini tekme z zadetkoma odgnali vsak dvom o zmagovalcu dvoboja.

Sežanci so po šoku reagirali in povsem prevzeli pobudo. Leon Sever je naravnal merilno napravo in z roba kazenskega prostora zatresel vratnico. Še lepšo priložnost je imel rezervist Marko Črgan sredi kazenskega prostora, vendar se ni pravočasno znašel in Radikon je žogo še nekako ujel.

“V prvem polčasu enostavno nismo uspeli priti na nasprotnikovo polovico. Imeli smo tudi nekaj sreče, saj so domači imeli tudi nekaj priložnosti za zadetek,” je povedal Žlogar. Njegovo moštvo je v treh tekmah prejelo zgolj en zadetek.

“Stvar posameznika je, da zna pravilno interpretirati položaj na igrišču. Smo ofenzivna ekipa, vendar pa razmišljam, da bo morda treba tudi doma braniti izid 1:0,” je zagrenjeno dodal domači trener Barut.


Najbolj brano