Sežana Foto Film za vse ljudi in generacije

Festival Sežana Foto Film ali krajše SeFF se tretje leto vrača še močnejši. Z njim skušajo na sežanski višji strokovni šoli privabiti ne le fotografske navdušence, ampak tudi predstaviti fotografijo širši množici ljudi.

Tudi letos bo Sežana za dva ni zadihala s fotografijo.
Tudi letos bo Sežana za dva ni zadihala s fotografijo. 

SEŽANA > V petek in v soboto se bodo na različnih lokacijah po Sežani zvrstili številni dogodki, povezani s fotografijo.

Nekaj tudi za otroke

“Posebnost letošnjega leta je, da smo organizirali tudi delavnice za otroke, saj želimo v dogajanje vključiti kar se da širok krog ljudi,” je povedal Anton Marn, ravnatelj Višje strokovne šole Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

23 dogodkov se bo v sklopu Seffa zvrstilo v petek in soboto.

Delavnice so odprte za vse ljudi, vendar pa na šoli opozarjajo, naj zainteresirani sledijo objavam na spletnem omrežju facebook in se prijavijo, saj je število mest omejeno zaradi prostorskih omejitev. Za delavnico modne fotografije tako že zdaj ni več prostih mest.

V sklopu festivala bodo v petek tudi podelili diplomske listine in odprli šolsko pregledno razstavo.

Filmi, predavanja in delavnice

Letošnji festival prinaša tudi projekcijo dveh celovečernih filmov. V petek ob 20.00 bodo v Kosovelovem domu predvajali film Stekle lisice, pri katerem je kot direktor fotografije sodeloval predavatelj na šoli Jure Černec, dan kasneje pa bo ob 18.30 predpremiera filma Tkanje pogledov, ki predstavlja Jožeta Dolmarka, prav tako predavatelja na šoli.

Posebni gost festivala pa bo priznani fotograf Branko Lenart, rojen na Ptuju, od koder je s starši emigriral v avstrijski Gradec, že dolgo pa deloma živi in ustvarja v Piranu. Bil je predavatelj za fotografijo na Višji državni šoli za umetnost in oblikovanje v Gradcu in na visoki strokovni šoli Joanneum v Gradcu, od leta 1968 pa je imel več deset samostojnih razstav v Avstriji, Sloveniji, Italiji, Nemčiji in drugod, skupinske pa po vsem svetu. V Sežani bo spregovoril v soboto ob 16. uri v konferenčni dvorani Pica.


Najbolj brano