Vopex bo zaposlil deset ljudi

Stečajni upravitelj Pekarne Postojna je v manj kot tednu dni po začetku stečaja sklenil najemne pogodbe in tako omogočil ohranitev dela dejavnosti in delovnih mest. Kompleks na postojnski lokaciji je, kot smo že napovedali, za eno leto najela postojnska pekarna Vopex, enoto v Mariboru pa podjetje Fensi dobrote.

Pekarna Postojna ima že nove najemnike. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Pekarna Postojna ima že nove najemnike. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA, MARIBOR> Direktor Vopexa Miroslav Mitrović je povedal, da so se za najem odločili glede na rast podjetja in ker potrebujejo prostor in dodatne proizvodne kapacitete. Prav tako bodo s prevzemom dejavnosti Pekarne Postojna razširili svoj trg. Mitrović verjame, da bodo z razširitvijo poslovanja po 27 letih lahko še bolj izkoristili tudi priložnosti na tujem trgu. Delo bodo ponudili desetim od 34 zaposlenih v postojnski enoti. Mitović je potrdil, da se bodo v nadaljevanju stečajnega postopka potegovali tudi za nakup prostorov.

Podjetje Fensi dobrote pa je medtem v Mariboru možnost nadaljevanja dela ponudilo vsem 18 zaposlenim v mariborski enoti.

Stečajni upravitelj Rok Felicijan Pristovšek je s takšnim razpletom zadovoljen, saj bo na račun najema in ohranitve proizvodnje tudi cena premoženja višja, kot bi bila, če bi zaprt propadal, stečajna masa pa bogatejša za najemnine. Upniki lahko svoje terjatve sicer prijavijo do 20. junija.


Najbolj brano