Naprodaj večja posest v Fiesi

Nad avtokampom v Fiesi je naprodaj skoraj štiri tisoč kvadratnih metrov zemljišča, na katerem je propadajoči nekdanji počitniški dom. Lastnik, ljubljansko podjetje Smart Com, želi nepremičnino prodati, potem ko so opustili načrte z gradnjo.

Propadajoči nekdanji počitniški dom, ki se nahaja nad parkiriščem 
v Fiesi.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Propadajoči nekdanji počitniški dom, ki se nahaja nad parkiriščem v Fiesi.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

FIESA > “Nekdanji počitniški dom z okolico smo v Fiesi kupili pred kakšnimi 20 leti od sindikata Turboinštituta,” pove Zdenka Remškar, predstavnica ljubljanskega podjetja Smart Com. “Sprva smo želeli urediti apartmaje za potrebe našega podjetja, potem pa, ko smo razširili naše poslovanje na področje nepremičnin, smo razmišljali o tržnem projektu turistične apartmajske gradnje,” nadaljuje.

Skladno z novo usmeritvijo so ustanovili tudi podjetje za gradnjo poslovnega objekta v Črnučah ter apartmajski naselji v Kranjski gori in Podkornu. V Fiesi pa so po njenih besedah razmišljali o trajnostni gradnji dveh apartmajskih zgradb - glavne stavbe in depandanse. “S prihodom krize na nepremičninskem trgu pa smo se odločili, da se s tem poslovnim področjem ne bomo več ukvarjali,” razlaga.

V bližini prodaja tudi DUTB

Lastnik večjega zemljiišča v Fiesi, ki obsega slabih 3500 kvadratnih metrov, je tudi Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Ta je bila prek pripojene družbe Factor projekt tudi sovlagateljica v nov prostorski akt za Fieso, ki pa je bil na lanskem referendumu zavrnjen. DUTB ima za to zemljišče že pravnomočno gradbeno dovoljenje za pet zgradb s skupno 15 stanovanjskimi enotami in pripadajočimi garažami.

Remškarjeva zatrjuje, da je prodaja posesti v Fiesi njihova poslovna odločitev in ni povezana z zavrnitvijo občinskega podrobnega prostorskega načrta za ta del Fiese na lanskem referendumu. “Razlika med načrti po obstoječem prostorskem aktu in tistim, ki je bil zavrnjen, je bila le nekoliko posodobljena gradnja,” še pravi. Prodajna cena za posest, ki se razteza na dobrih 3900 kvadratnih metrih in se nahaja 700 metrov od morja, je 150 evrov za kvadratni meter, kar glede na kvadraturo znaša slabih 600.000 evrov.


Najbolj brano