Vsebina in kilometrina

Za nogometaši Gorice je težaven začetek pomladi, zaznamovan s poškodbami in porazoma. Zgoščen tekmovalni razpored pa ne dovoljuje obžalovanja, že danes jih čaka visoka domžalska ovira.

Januša Štruklja čaka tudi danes v Domžalah precej dela.   Foto: Leo Caharija
Januša Štruklja čaka tudi danes v Domžalah precej dela.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Tudi če bi Miran Srebrnič v domžalskem športnem parku lahko računal na vse razpoložljive moči, bi goste čakala trnova pot do točk(e). Po igralskem kadru so Domžalčani dejansko bliže Olimpiji in Mariboru kot srednjemu prvoligaškemu razredu, kjer so ta čas Novogoričani. Agim Ibraimi, Senijad Ibričić in Andraž Kirm, če izpostavimo le najbolj izkušene, imajo v svojih nogah dolgo kilometrino na evropskih zelenicah. Ne gre pa zanemariti niti vidnega primorskega oziroma goriškega deleža. Medtem ko si obetavni Idrijčan Adam Gnezda Čerin še utira pot v prvoligaško druščino, sta Matija Širok in Amedej Vetrih uveljavljena nosilca domžalske igre, v obdobju Srečka Katanca pa tudi občasna reprezentanta. Prvi je ob zmagoviti predstavi proti Ankaranu dirjal na desnem boku, drugi je zaradi kartonov izpustil torkov dvoboj v novogoriškem športnem parku, kjer pa se je prisrčno pozdravil z nekdanjimi soigralci in današnjimi tekmeci. Pri tem seveda ni šlo brez športnih zbadljivk, značilnih za vrstnike, ki so skupaj rasli z nogometno žogo.

“Vedno je lepo igrati z Novogoričani. Komaj čakam,” je ozračje pred obračunom nekoliko pogrel Vetrih, Širok pa je potrdil, da je tudi v izjavah že v sozvočju z domžalskim trenerjem Simonom Rožmanom. “Za nas sta ravno tako pomembna rezultat kot nogometna vsebina, ki jo bomo pokazali tudi na dvoboju z Gorico,” je napovedal Širok. In kakšno bo domžalsko vodilo? O tem ni dvoma. Agresiven pristop že na novogoriški polovici in neposredno ogrožanje vrat Januša Štruklja. Domžalski slog “teci in zadeni” so na svoji koži izkusili v jesenskem delu pretekle sezone, ko so jim gostitelji prizadejali najvišji poraz. Petarda je še nekaj časa odmevala, res pa je, da so se jim Novogoričani lansko pomlad nato oddolžili. Tudi na jesenskem dvoboju letošnje sezone v Domžalah so iztržili točko in prekinili porazni niz, kar bi bilo zaželeno tudi danes.

Zdravstveni karton pri gostih se sicer izboljšuje. Rok Grudina bi utegnil zaigrati že od prve minute, po hudi poškodbi pa lahko za kakšen delček tekme soigralcem priskoči na pomoč tudi Miran Burgić. Novogoričani to pomlad pogrešajo napadalno udarnost, ki jo je jeseni poosebljal Kyrian Nwabueze. Američan je včeraj odpotoval v domovino, kjer naj bi dobil odgovor, ali bo po težavah s srcem moral skleniti športno pot. “Fantje zavzeto vadijo in verjamem, da se bo prej ali slej to pokazalo tudi v učinku na igrišču. Spomladanski tekmi nista bili slabi. Proti Celjanom smo po nedovoljenem položaju prejeli prvi zadetek, ki je nato vplival na podobo ekipe v uvodnih 20 minutah. Nadaljevanje je bilo boljše, res pa je, da moramo biti v napadu konkretnejši,” je povedal Srebrnič.


Najbolj brano