Več turnirjev, več uspehov?

V senci naslova evropskega prvaka so v lanski sezoni blesteli tudi slovenski ulični košarkarji, ki v novem olimpijskem športu skupaj s Srbijo krojijo svetovni vrh, vsi skupaj pa se bodo v naslednji sezoni razveselili večjega števila turnirjev in višjega nagradnega sklada.

Atraktivna ulična košarka je tudi novi olimpijski šport. Foto: foto
Atraktivna ulična košarka je tudi novi olimpijski šport. Foto: foto

PIRAN > Svetovna serija se bo namreč z osmih razširila na deset turnirjev (novi prizorišči bosta Kuala Lumpur v Maleziji in ekvadorski Quito), ravno tako pa bo na voljo več denarja. Namesto dosedanjih dveh prejemnikov finančnih nagrad se bodo s čeki fotografirale štiri ekipe, pri čemer bo zmagovalec pospravil 30.000 ameriških dolarjev, drugouvrščeni 20.000, poraženca v polfinalu pa bosta dobila 12.000 oziroma 8000 dolarjev. Še pomembnejši bo končni renking moštev, ki je določen podobno kot v tenisu glede na rezultate skozi vso sezono, kajti najboljši si bo lahko z dodatnimi 60.000 zelenci privoščil lepe božično-novoletne praznike.

Podobno kot doslej se bo najboljših deset ekip prebilo na zaključni turnir, kjer se jim bosta pridružili še najboljši moštvi z “drugoligaške” serije Challenger, kjer so letos ravno tako povišali nagradni sklad, ki odslej znaša pol milijona dolarjev. Najmočnejši slovenski aduti Kranj, Ljubljana ter Piran (Anže Srebovt, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Simon Finžgar) seveda sodijo v najožjo elito, po odlični lanski sezoni pa so na svetovni lestvici najvišje prav predstavniki slovenske Istre, ki zasedajo tretje mesto za srbskim Zemunom in Al Wahdo iz ZAE (v resnici gre za naturalizirani Novi Sad). Letos bo sicer od 8. do 12. junija na sporedu svetovno prvenstvo v filipinski Manili, prvi turnir. World Toura pa bo v kanadskem Saskatoonu 21. in 22. julija.

30.000 ameriških dolarjev bo dobil zmagovalec posamičnega turnirja.


Najbolj brano