Dijaki s Sicilije po izkušnje v Slovenijo

V Hitu te dni gostijo novo skupino dijakov s Sicilije, ki bo program srednješolskega izobraževanja nagradila z izkušnjami iz tujine. Gre za utečeno sodelovanje, ki je plod uspešnega Hitovega kandidiranja na italijanskih državnih razpisih za šolske programe.

Skupina dijakov srednje šole iz Castelvetrana bo danes končala 
študijski program v Hitu.
Skupina dijakov srednje šole iz Castelvetrana bo danes končala študijski program v Hitu. 

NOVA GORICA >V Hitu so razvili inovativne programe študijskega turizma, s katerimi so v zadnjih treh letih zabeležili dober odziv na italijanskem trgu. S pomočjo lastne info točke oziroma partnerske turistične agencije na Siciliji so že večkrat uspešno kandidirali na različnih razpisih za šolske programe, ki dijakom omogočajo neposredne izkušnje z evropskimi trgom znanja in dela.

Dijakom znanje, Hitu dodatni gostje

“Poleg sodelovanja z različnimi primorskimi poslovnimi sistemi in izmenjave znanj so ti programi za nas pomembni tudi zaradi neposredne prodaje namestitvenih zmogljivosti in drugih gostinsko-turističnih storitev v obdobjih z nižjim povpraševanjem,” pravijo v Hitu. Skupaj skoraj 100 dijakov srednje šole iz Castelvetrana je tako dobilo priložnost, da šolanje zaključi z novimi izkušnjami in praktičnim spoznavanjem delovanja turistične infrastrukture.

Prvi so bili dijaki iz Neaplja

Na podlagi uspešnega kandidiranja na italijanskih državnih razpisih za šolske programe je Hit doslej izpeljal izobraževanje za pet skupin z mesečnim programom (pri izvajanju praktičnih delavnic so k sodelovanju pritegnili tudi druge poslovne sisteme na Primorskem) in za štiri skupine s tedenskim programom. Prvič, septembra leta 2014, so gostili dijake iz Neaplja.

Prva skupina je z dejavnostmi zaključila prejšnji teden, pred dnevi pa je prispela nova skupina. Program dela za dijake poleg uvodne predstavitve Hita kot enega največjih turističnih akterjev v Sloveniji vključuje intenzivni tečaj angleščine v turizmu ter vodene oglede zgodovinskih in naravnih znamenitosti Slovenije. Med drugim so obiskali Kobarid in Postojnsko jamo. Izobraževalni program se bo končal danes.

Kombi za Hitove goste s Sicilije

Družba Hit, ki že vrsto let vlaga v razvoj oddaljenih italijanskih trgov, je sicer prejšnji teden v skupni nastop na trgu povezala Slovensko turistično organizacijo (STO), Postojnsko jamo in Turizem Ljubljana. V Palermu so predstavili osrednje turistične ikone Slovenije kot trajnostne destinacije, Hit pa na to tržišče prihaja tudi z novo storitvijo. V navezi s turistično agencija Propaganda Viaggi, ki deluje kot Hitova informacijska točka na trgu Sicilije, bodo gostom, ki bodo potovali v Hitove destinacije v Sloveniji, omogočili brezplačni prevoz s kombijem od doma do treh letališču na Siciliji.


Najbolj brano