Jutranji sprehod po plaži

 Foto: Borut Zivulović/BOBO
Foto: Borut Zivulović/BOBO

Sestavine za štiri osebe

štiri sveže ostrige

štirje sveži škampi

30 dag sveže tunine

file brancina

avokado

limona

pomaranča

malinov kis

goji jagode

nitke morskih alg

sol, poper

oljčno olje

Tuno nasekljamo z ostrim nožem, dodamo malo soli in oljčnega olja ter zelo malo popra. Oblikujemo in okrasimo z avokadovo kremo iz zmiksanega sadeža. Brancinov file narežemo na tanke rezine, jih pokapamo z limoninim in pomarančnim sokom, malenkost popramo, nanje pa položimo skrbno očiščen škampov rep ter dodamo drobno narezane goji jagode, malce grobo mletega popra in nekaj nitk morskih alg. Dodamo še svežo, komaj odprto ostrigo, ki jo pokapamo z malinovim kisom. Jed, ki mora dišati po morju, takoj postrežemo. Dober tek!

Recept so pripravili v restavraciji As v Ljubljani.


Najbolj brano