Jutranji sprehod po plaži
Sobota
04. 03. 2018, 09.00
, posodobljeno: 29. 03. 2018, 12.25
Sestavine za štiri osebe
štiri sveže ostrige
štirje sveži škampi
30 dag sveže tunine
file brancina
avokado
limona
pomaranča
malinov kis
goji jagode
nitke morskih alg
sol, poper
oljčno olje
Tuno nasekljamo z ostrim nožem, dodamo malo soli in oljčnega olja ter zelo malo popra. Oblikujemo in okrasimo z avokadovo kremo iz zmiksanega sadeža. Brancinov file narežemo na tanke rezine, jih pokapamo z limoninim in pomarančnim sokom, malenkost popramo, nanje pa položimo skrbno očiščen škampov rep ter dodamo drobno narezane goji jagode, malce grobo mletega popra in nekaj nitk morskih alg. Dodamo še svežo, komaj odprto ostrigo, ki jo pokapamo z malinovim kisom. Jed, ki mora dišati po morju, takoj postrežemo. Dober tek!
Recept so pripravili v restavraciji As v Ljubljani.