Vozniku z ilegalci sledili od Škofij do Devina

Tržaški policisti so pri Škofijah v poznih večernih urah opazili avto, ki je pripeljal iz Slovenije. Čeprav so bile na njem nameščene italijanske registrske tablice, se jim je zdel sumljiv. Njihovi sumi so se potrdili, saj je voznik prevažal štiri ilegalce.

Policisti so postali pozorni na avtomobil takoj, ko je pripeljal iz Slovenije. Foto: Danijel Cek
Policisti so postali pozorni na avtomobil takoj, ko je pripeljal iz Slovenije. Foto: Danijel Cek

ŠKOFIJE, GROŽNJAN > Policijska patrulja je sledila avtomobilu kar nekaj časa, medtem pa obvestila tudi kolege iz devinsko-nabrežinskega komisariata. Vozilo so ustavili na območju Devina. Poleg voznika, 30-letnega E. V., državljana Kosova, so v vozilu sedeli še štirje njegovi sodržavljani, stari od 25 do 49 let. Za razliko od voznika, ki je imel dovoljenje za bivanje in delo v Italiji, ostali štirje niso izpolnjevali pogojev za vstop v schengenski prostor. Nasprotno, dva sta že imela prepoved vstopa s strani Švice in Madžarske. Četverico ilegalcev so po prijavi izpustili, medtem ko je voznik končal v tržaškem zaporu. Čaka ga ovadba.

Bujski policisti pa so v bližini Grožnjana ustavili audi s slovenskimi tablicami. Za volanom je sedel 41-letni slovenski državljan, ki je vozil tri turške državljane, med njimi tudi mladoletnika, in državljana Kosova. Med preiskavo se je izkazalo, da jih je prevzel na Reki, odpeljati pa bi jih moral v bližino slovenske meje, ki bi jo nato ilegalno prečkali. Slovenski državljan je po končani kriminalistični preiskavi končal v priporu.

Pri Žejanah pa so hrvaški mejni policisti prestregli tri albanske državljane, ki so nameravali ilegalno v Slovenijo.


Najbolj brano