Zimsko vreme povzroča preglavice zlasti na primorski avtocesti

Sneženje, ki je ponoči znova zajelo večji del države, ponekod že povzroča težave v prometu. Novega snega sicer za zdaj ni veliko. Je pa zaradi prometnih nesreč in zdrsov tovornih vozil promet že oviran na več avtocestnih odsekih po Sloveniji. Na primorski avtocesti iz prometa izločajo tovorna vozila, poroča prometnoinformacijski center.



Do zdrsov tovornih vozil je prišlo na primorski avtocesti med 
priključkom Senožeče in razcepom Nanos ter na razcepu Gabrk iz 
smeri Sežane proti Ljubljani. Fotografija je simbolična. Foto: Antiša Korljan
Do zdrsov tovornih vozil je prišlo na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos ter na razcepu Gabrk iz smeri Sežane proti Ljubljani. Fotografija je simbolična. Foto: Antiša Korljan

SLOVENIJA > Zaradi prometnih nesreč je oviran promet na štajerski avtocesti med Šentrupertom in Šempetrom, kjer je zaprt vozni pas proti Mariboru. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Kranj vzhod je promet oviran proti Ljubljani.

Do zdrsov tovornih vozil je prišlo na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos ter na razcepu Gabrk iz smeri Sežane proti Ljubljani. Iz istega razloga je oviran promet na hitri cesti Nova Gorica-Razdrto, in sicer med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Izločanje tovornih vozil poteka na primorski avtocesti med predorom Kastelec in počivališčem Ravne proti Ljubljani ter na avtocesti Fernetiči-razcep Gabrk pred počivališčem Povir proti Gabrku.

Na več cestnih odsekih je prepovedan promet za tovorna vozila ali za priklopnike in polpriklopnike.

V Vipavski dolini piha močnejša burja, zaradi česar je ponekod na tem območju prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so potovalni časi daljši. Na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.


Najbolj brano