V novi številki Primorskih novic preberite

“Napoved temperatur za prihodnje dni za Primorsko je od minus pet do minus osem stopinj Celzija. Upajmo, da bodo oljke zdržale,” pravi Irena Vrhovnik, specialistka za oljkarstvo pri Kmetijsko-gozdarskem zavodu Nova Gorica. Ogrožene so mlajše sadike. Oljkar Janez Capuder iz Vrtovina pa pravi, da ga bolj skrbi burja, ki lahko izruva drevesa, kot pa mraz.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

Remiza: tehnična dediščina bo postala diskont

Usoda, ki so jo remizi napovedovali že dolgo, se te dni uresničuje. Stavba, za katero se načrti o plemenitejših in bolj družbeno koristnih dejavnostih niso izšli, bo postala pohištveni diskont.

Za nekdanji vrtec pričakujejo vsaj pol milijona evrov

Izolska občina bo prodala propadajočo stavbo nekdanjega vrtca v Drevoredu 1. maja, lučaj stran od izolske policijske postaje.

Vojaki niso taborniki

V Slovenski vojski manjka približno tisoč vojakov. Zanimanja za zaposlitev ni, trenutno dogajanje pa zagotovo ne bo ugodno vplivalo na večje zanimanje za vojaški poklic.

Tretjina staršev ne plačuje vrtca

Vrtec Sežana s podružnicami obiskuje tisoč otrok, uprava vrtca pa vsak mesec pošlje staršem in skrbnikom približno 300 opominov zaradi neplačil.

Želijo popraviti vtis

O nepričakovanem prvenstvenem porazu proti Šmartnem bodo imeli rokometaši Kopra v soboto zgodaj popoldne priložnost za popravni izpit.

Zgodovina je pekel

Letošnji Prešernov nagrajenec, pesnik, prevajalec iz francoščine, univerzitetni profesor in verzolog Boris A. Novak je tudi častni član koprskega Kulturnega društva Peter Martinc, ki se posveča francoskemu jeziku in kulturi. Vabilo je s hvaležnostjo in veseljem sprejel pred dnevi, na večeru iz niza Pogovori o branju, kjer so predstavili njegov “opus magnum”, prvi slovenski ep Vrata nepovrata.

Rok Valenčič: “Naj vas ne bo strah življenja”

Rok Valenčič je človek, ki se je odločil, da bo krutega spremljevalca, Tourettov sindrom, spremenil v svojega prijatelja in skušal pomagati drugim ljudem.

Nepremišljen klik lahko zagreni življenje

Internet prinaša veliko dobrega, predstavlja pa tudi nevarnost. Nepremišljen klik in posredovanje neprimernih vsebin lahko zelo zagreni življenje otroku, staršem, družini.


Najbolj brano