Koprski raper Vauks v novem spotu o odvisnosti od drog

Gram sreče je naslov nove pesmi v Celju živečega raperja iz Kopra, Jana Vaukmana, ki sliši na umetniško ime Vauks. V videospotu, posnetem v nedokončanem koprskem bazenskem kompleksu, mlade s svojo osebno pripovedjo nagovarja tudi nekdanji odvisnik Brane Miličević.

Jan Vaukman Vauks
Jan Vaukman Vauks 

KOPER, CELJE > “Skozi glasbo namenjamo premalo pozornosti problematiki odvisnosti od drog. Moderno je repati o tem, kako žuramo, vendar smo glasbeniki dolžni osvetliti tudi bolj resne teme in mladim, dati vedeti, da svet ni samo pisan, temveč je pogosto tudi črno-bel in temačen,” o tem, zakaj se je odločil napisati pesem o drogah, pove Jan Vaukman - Vauks.

“Odraščal sem na Markovcu, kjer sem veliko tega videl, bil v stiku z ljudmi, ki so odvisni od drog. Te danes žal postajajo vse bolj dostopne. 15-letnih zlahka pride do LSD-ja, speeda, kokaina, da ne govorimo o travi, ki je skorajda že bolj dostopna kot škatlica cigaret,” dodaja 28-letni Koprčan, ki zadnja tri leta živi v Celju.

K sodelovanju pri snemanju videospota za pesem, ki sta jo soustvarila še raper Faaker in vokalistka Andrejka, je pristopil tudi nekdanji odvisnik Brane Miličević, ki že vrsto let skrbi za nekdanje odvisnike v Skupnosti srečanje, Zavod Pelikan-Karitas. S pomočjo njegove osebne pripovedi bo sporočilo pesmi še bolje slišano, se nadeja Vauks.

Z glasbo se resno ukvarja zadnjih šest let, svoje prve rime pa je zložil že v drugem letniku srednje šole. Glasbeni spoti na njegovem youtube kanalu so dosegli že več kot deset milijonov ogledov. Največ, skoraj 900.000 jih beleži pesem Vse, kar je napisala, je, zelo priljubljena je tudi Dan z njo, ki je nastala v sodelovanju z Rokom Piletičem iz dua BQL, veliko pozornosti je lani pritegnil tudi s parodijo uspešnice Despacito, ki jo je naslovil Josip Tito.


Najbolj brano