Vreme povzroča težave v prometu

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg se oprijemlje cestišč. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi. Na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme, opozarja prometnoinformacijski center. Ob tem poroča o več nesrečah predvsem na štajerski avtocesti, ki ovirajo promet in povzročajo zastoje.

 Foto: Helena Race
Foto: Helena Race

LJUBLJANA Zaradi prometnih nesreč je tako promet oviran na štajerski avtocesti na cestninski postaji Vransko proti Mariboru ter med priključkom Fram in razcepom Slivnica, kjer je zaprt prehitevalni pas proti Mariboru - nastal je petkilometrski zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Tudi pred počivališčem Polskava proti Mariboru je zaradi prometne nesreče oviran promet.

Zaprte so glavne ceste Celje-Šmarje pri Jelšah pri Stopčah, Ptuj-Ormož pri Cvetkovcih in Dravograd-Maribor na odseku Radlje ob Dravi-Muta.

Burja povzroča težave

Zaradi burje v Vipavski dolini je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Zaradi zimskih oziroma snežnih razmer so na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo obvezne verige. Poleg tega je zaprta cesta Dragarji-Osilnica, na cestah Idrija-Godovič in Godovič-Črni vrh-Col-Ajdovščina pa velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Zaradi zimskih razmer na Hrvaškem je prepoved za tovorna vozila na mejnih prehodih Zavrč, Središče ob Dravi in Petišovci, prepoved za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Babno Polje, Podplanina in Petrina ter prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na mejnem prehodu Metlika.

Čakalna doba za tovorna vozila je na mejnem prehodu Obrežje.

Avtobus na njivo

Na odseku Mozirje-Šentrupert pa je s ceste na njivo zapeljal avtobus. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan, otroke pa so že premestili na drug avtobus, so potrdili na Policijski upravi Celje.

Popoldne bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. Na Primorskem bo pihala močna burja, najmočnejši sunki burje bodo ponekod presegali hitrost 120 kilometrov na uro, so opozorili meteorologi.

Ponoči se bo sneženje od juga spet nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Ob morju in ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo. V petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja, kažejo podatki agencije za okolje.


Najbolj brano