Smučarka si je poškodovala hrbtenico

Včeraj ob 15.10 so policiste obvestili o nesreči na smučišču Cerkno, v kateri sta bila udeležena dva mlajša smučarja. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Po sedaj zbranih podatkih se je nesreča zgodila na izteku proge Počivalo.

Smučišče Cerkno Foto: Saša Dragoš
Smučišče Cerkno Foto: Saša Dragoš

PRIMORSKA > Mlajša smučarka je padla in se pobirala s tal, ko je z zadnje strani prismučal drugi mlajši smučar in se zaletel vanjo. Mlajši smučarki, ki si je poškodovala hrbtenico, so prvo pomoč nudili reševalci SC Cerkno in NMP ZD Idrija, nato pa so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Drugi mlajši smučar se pri trčenju ni poškodoval. Policisti so o dogodku na smučišču obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti so včeraj ob 13.30 obravnavali še eno smučarsko nesrečo na smučišču Cerkno, kjer se je poškodoval mlajši smučar. Smučal je po progi Počivalo, na koncu proge padel po smučišču in se predvidoma huje poškodoval. Tudi njemu so prvo pomoč na kraju nudili reševalci SC Cerkno in zdravstveni delavci NMP ZD Idrija, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Kradli gorivo

Včeraj, nekaj minut po 16. uri, so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je neznana voznica avtomobila znamke škoda octavia, temnejše barve, neznanih italijanskih registrskih številk, na točilnem mestu v vozilo natočila za 25 evrov goriva in s kraja odpeljala, ne da bi plačala natočeno gorivo. Policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval karoserijo

Novogoriški policisti so včeraj popoldne obravnavali poškodovanje parkiranega avtomobila znamke ford izven naselja Solkan. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznanec včeraj popoldne na zelenici ob regionalni cesti Solkan-Gonjače pristopil do parkiranega avtomobila in z ostrim predmetom podrsal karoserijo vozila. Po dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je bila lastniku vozila povzročena škoda v višini približno 800 evrov. Policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali ustrezen ukrep.

Trčil v prometni znak

Včeraj okoli 13. ure je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik neznanega vozila včeraj zjutraj vozil po regionalni cesti iz smeri naselja Cesta proti Ajdovščini. V križišču v Ajdovščini je zapeljal desno na pločnik in z vozilom trčil v prometni znak in betonsko ograjo. Na omenjenih objektih je nastala materialna škoda. Pobeglega voznika še niso izsledili.

Prometna nesreča s pobegom

Včeraj popoldne so policisti na parkirišču v Vipavi obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je 62-letni voznik med vzvratno vožnjo zadel drugo parkirano osebno vozilo in odpeljal s kraja, ne da 40-letnemu udeležencu nudil ustrezne podatke. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.


Najbolj brano