Praktični enoprostorec v novi preobleki

Citroen predstavlja že tretjo generacija modela, ki nadaljuje zgodbo nekonvencionalnega, enostavnega in funkcionalnega koncepta vozila.

Novi berlingo je oblikovan po hišnem vzorcu.
Novi berlingo je oblikovan po hišnem vzorcu. 

Berlingo je z leti sprejel številne inovacije in postal sinonim za vozilo praktičnih rešitev ter nepogrešljiv partner za vse družinske poti in opravila.

Novi berlingo se spreminja skladno z najnovejšimi Citroënovimi modeli. Oblika je sodobnejša, hkrati pa je pridobil več priročnih funkcij, ki so temu legendarnemu modelu že tako ali tako prinesle obilo uspeha, saj so ga prodali v že več kot 1,7 milijona primerkih. Prisvojil si je tudi vse prepoznavne elemente Citroënovega stila in novo morfološko zgradbo, ki mu zagotavlja trpežen in hkrati gostoljuben videz.

Novi berlingo je poleg tega še napredoval pri modularnosti in prostorni notranjosti, tako da lahko vsakodnevno ponudi bolj enostavno rabo. Motorji zadnje generacije, kot je na primer novi dizelski motor blueHDi 1.5 ali pa samodejni menjalnik EAT8 in tudi udobno podvozje zagotavljajo številne privlačne kombinacije. Novi berlingo, ki bo odslej na voljo v dveh izvedenkah, M (4,4 metra) in XL (4,75 metra), obe s petimi in sedmimi sedeži, bo premierno na svetu predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi, pri nas pa ga lahko pričakujemo v drugi polovici letošnjega leta.


Najbolj brano