Plenković: Ramljak bo vodil izredno upravo Agrokorja do izbire novih vodilnih

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes povedal, da bo izredni pooblaščenec za koncern Agrokor Ante Ramljak, ki je v torek odstopil s tega položaja, nadaljeval delo, dokler vlada ne bo izbrala nove izredne uprave. Ramljak se je odstopil po očitkih, da je posredoval pri donosnih pogodbah svetovalcev izredne uprave.

 Foto: STA
Foto: STA

ZAGREB > Plenković je na današnji novinarski konferenci na sedežu hrvaške vlade povedal, da že iščejo novo izredno upravo, ki jo bo predložila zagrebškem sodišču za gospodarske zadeve. Na vprašanje, kdaj jo bodo imenovali, je napovedal, da bo to zgodilo "hitro" in v "razumskem roku". Medtem bo Ramljak nadaljeval svoje delo in ne bo prekinitve procesa prestrukturiranja prezadolženega koncerna.

Ramljak je po torkovih pogovorih s Plenkovićem nepreklicno odstopil, potem ko je bil v preteklih tednih deležen očitkov, da je posredoval pri donosnih pogodbah med ameriškim podjetjem AlixPartners, ki je glavni svetovalec izredne uprave v postopku prestrukturiranja, ter družbo Texo Management, v kateri je delal, preden je 10. aprila lani prevzel vodenje izredne uprave koncerna.

Plenković je ocenil, da se je zgodila napaka, a da ni bilo nič dramatičnega. Obenem se je zahvalil Ramljaku za vse, kar je storil za stabilizacijo poslovanja največje hrvaške družbe. Ocenil je, da je kriza v Agrokorju največji izziv v prvi tretjini mandata njegove vlade.

Zaposlenim, upnikom in dobaviteljem je poslal sporočilo, da se postopek iskanja rešitve in poravnave nadaljuje. Vlada bo po njegovih zagotovilih v okvirju svojih pristojnosti storila vse, da se bo postopek prestrukturiranja Agrokorja končal v določenem zakonskem roku, najpozneje do 10. julija.

Zanikal je medijska ugibanja, da bi zaradi te zgodbe prišlo do sprememb v vladi. Poudaril je, da ima podpredsednica vlade in ministrica za gospodarstvo Martina Dalić njegovo zaupanje. Do rekonstrukcije vlade bo prišlo, če bom ocenil, da je za to nastopil čas, je še povedal Plenković.


Najbolj brano