71-letni voznik spregledal pešca

Ob 11. uri so policisti prejeli obvestilo, da je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce v Ilirski Bistrici zbil dva pešca. 71-letni domačin je z vozilom spregledal 70-letno žensko in 78-letnega moškega, ki sta pravilno prečkala cesto. Pešca sta padla in se k sreči laže poškodovala. Odpeljali so ju v zdravstveni dom, vozniku pa so policisti izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. Foto: GPU
Fotografija je simbolična. Foto: GPU

PRIMORSKA > V Kopru je nekdo vlomil v leseno lopo. Ukradel je motorno žago, nož in vodno črpalko. Škode je za 200 evrov.

Včeraj ob 20.24 je domačin v Piranu na kraju zalotil moškega, ki je vlamljal v njegovo tovorno vozilo, iz katerega je že ukradel tri kovčke z orodjem, aluminijasto lestev in drugo. Medtem ko je lastnik zadrževal storilca, je drugi, za enkrat še neznani sotrilec, ukradene stvari odpeljal z vozičkom. Prvega, 39-letnika, so policisti prijeli in mu sledi kazenska ovadba, drugega pa še iščejo.

Včeraj okoli 16.30 je neznanec oropal Hranilnico Vipava v središču Postojne. Oborožen in zamaskiran storilec je s pištolo zagrozil zaposlenim, pobral denar in pobegnil. Policisti izvajajo vse aktivnosti za njegovo izsleditev. Opis storilca: visok 180 centimerov, suhe postave, prek glave je imel poveznjeno črno kapo z izrezom za oči, oblečen je bil v modro trenirko in temno jakno.

Danes okoli 9. ure pa so policisti prejeli obvestilo o vlomu v drvarnico v eni od stanovanjskih hiš v naselju Žirovnica (Občina Idrija). Po prvih ugotovitvah je neznani storilec ukradel različne stroje (motokultivator-kosilnico, snežno frezo, električni agregat, žar za pečenje).

Danes zjutraj je nekdo vlomil tudi v pritlične prostore stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec vlomil v prostore enega od novogoriških društev in ukradel različne predmete (več prenosnih računalnikov, LCD projektor ter več ključev).


Najbolj brano