Še ena izhodna zapornica

V zadnjih letih so ob Splošni bolnišnici Izola pošteno zagrizli v kislo jabolko urejanja parkirnih prostorov. Plačljivo in razmejeno parkirišče so že uredili, zdaj je na vrsti dodatna zapornica, s katero želijo preprečiti zastoje, nadaljevali pa bodo z ureditvijo obračališča za lokalni javni promet.

Ko bo dodatna zapornica postavljena, bo manj zastojev. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Ko bo dodatna zapornica postavljena, bo manj zastojev. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Splošna bolnišnica Izola je v zadnjem času poskrbela za bolj urejeno parkirišče ob bolnišničnem poslopju. Uredili so 420 asfaltiranih in približno 160 makadamskih parkirnih mest ter uvedli plačljivo parkiranje.

Trideset minut parkiranja je za obiskovalce brezplačno, kar pomeni, da jim niti ni treba potrjevati parkirnega listka na blagajni ob izhodu iz bolnišnice. Za štiriurno parkiranje zaračunajo en evro. “Menim, da gre za primerno ceno,” ocenjuje direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin in dodaja, da tamkajšnji zaposleni lahko parkirajo z mesečnim abonmajem za 15 evrov.

“Včasih je na parkirišču vladal nered, zdaj je parkirnih mest dovolj,” pojasnjuje Nardin, ki pa priznava, da prihaja do pogostih zastojev prometa proti Markovcu, in sicer v jutranjem času med sedmo in deveto uro ter popoldne med 14. in 16. uro. Prav tako se dogaja, da kdo od voznikov, ki je parkiral na plačljivem parkirišču pri bolnišnici, prekorači dovoljeni čas za izhod, s tem pa pri zapornici povzroči prometni kolaps.

Zato so se v bolnišnici odločili, da poleg dvojnih zapornic uredijo še eno izhodno, kar bo zagotavljalo večjo pretočnost prometa. Ob ugodnem vremenu bodo dela končana v mesecu dni, kasneje pa načrtujejo še (pre)ureditev postajališča in obračališča za avtobuse.


Najbolj brano