Neznanec vlomil v solkansko cerkev

Policija je bila v soboto nekaj pred 14.30 obveščena o vlomu v cerkev v Solkanu. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec vlomil steklena vrata ter iz cerkve ukradel različne predmete, in sicer starejši prenosni računalnik, LCD projektor in mikrofon, iz blagajne za prostovoljne prispevke pa manjšo količino denarja. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode.

Solkanska cerkev Foto: Miha Koron
Solkanska cerkev Foto: Miha Koron

NOVA GORICA > Neznanec je z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti Policijske postaje Nova Gorica bodo po končani preiskavi na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo, so na Policijski upravi Nova Gorica navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Nesreči na smučišču Cerkno

Na smučišču Cerkno sta se v soboto zgodili dve nesreči. Prva okoli 10. ure približno 70 metrov pred iztekom proge Lom (proga št.3). Med smuko je 65-letni smučarki z njene desne strani pot presekal neznani mlajši smučar – otrok, pri čemer je med njima prišlo do trčenja in sta padla po tleh. Omenjena smučarka je bila zaradi trka z mlajšim smučarjem predvidoma huje poškodovana (sum zloma leve goleni in poškodba levega ramena). Poškodovani osebi so na kraju pomoč nudili reševalci tamkajšnjega smučišča in zdravnik, po nudeni prvi pomoči pa so poškodovano smučarko z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Druga nesreča pa se je zgodila okoli 13. ure na začetku proge Počivalo, ko sta trčila dva mlajša smučarja. Eden od otrok se je huje poškodoval - sum zloma desne goleni.

Znesel se je nad avtomobili

Policisti so v soboto dopoldne v Novi Gorici imeli opravka tudi z objestnežem, ki je poškodoval več osebnih vozil. Neznani storilec je v noči iz petka na soboto najprej pristopil do dveh parkiranih osebnih avtomobilov v Ulici tolminskih puntarjev in poškodoval zadnja brisalca. Zatem pa je nepridiprav še na treh parkiranih osebnih avtomobilih v Kidričevi ulici poškodoval desna vzvratna ogledala. Po dejanju je neznani storilec izginil neznano kam.


Najbolj brano