Komljanec se vrača v lokalno politiko

Direktor izolskega zdravstvenega doma in nekdanji občinski svetnik Evgenij Komljanec se vrača v lokalno politiko. Kot pobudnik skupaj s podporniki ustanavlja gibanje Ponosni na Izolo, ki bo verjetno nastopilo tudi na lokalnih volitvah. Resno pa razmišlja tudi o tem, da bi kandiral za župana.

Evgenij Komljanec
Evgenij Komljanec  

IZOLA > Gibanje Ponosni na Izolo bi rado združilo moči in zamisli vseh, ki želijo kakovostni razvoj Izole. “Izola potrebuje sodobno identiteto. Za razliko od Pirana in Kopra ima Izola dušo, ki mora priti bolj v ospredje. Hkrati pa Izola potrebuje vizijo in strategijo, ki vodita do kakovostnejšega razvoja,” pravi Evgenij Komljanec in zagotavlja, da ima gibanje, ki bo akter na lokalnih volitvah, že veliko podpornikov.Ali bo kandidiral za župana, se še ni odločil. O tem resno razmišlja, počakal bo še na odziv, ki ga bo dobilo novo gibanje.

Komljanec je bil v četrtek v središču pozornosti občinske politike, tokrat v vlogi direktorja izolskega zdravstvenega doma. Občinski svetniki so namreč na četrtkovi seji po razgreti razpravi sprejeli sklep, da mora občinska uprava naročiti izredno revizijo poslovanja Zdravstvenega doma Izola. Izredno revizijo so izglasovali svetniki iz vrst opozicije in koalicije župana Igorja Kolenca.

Pobuda zanjo so bile medijske objave iz lanskega novembra o domnevno nezakonitem poslovanju Zdravstvenega doma. Decembra so svetniki iz vrst Liste Izolani, Izola je naša, DeSus in SDS od župana zahtevali, naj glede navedb ukrepa.

Svet zavoda je trditve medijev preveril in ugotovil, da gre za neresnične obtožbe. Zaradi okrnjenega ugleda Zdravstvenega doma so vložili dve tožbi - zoper novinarko in izdajatelja časnika.

Komljanec je v četrtek sicer bil na seji, a mu svetniki niso dali priložnost za pojasnila. “Revizij sem vajen, niti te zadnje se ne bojim,” je miren Komljanec. O razlogih za zahtevo po izredni reviziji pravi, da ne bi rad špekuliral, dopušča pa možnost, da njegov ponovni vstop v politiko in morebitno sodelovanje v tekmi za župana marsikoga moti.


Najbolj brano