Ferkova še najbolj zadovoljna s slalomskim nastopom

Slovenske alpske smučarke Maruša Ferk, Meta Hrovat in Ana Bucik po slalomu niso bile najbolj zadovoljne s svojimi nastopi. Še najbolj zadovoljna je bila Ferkova, ki se je uvrstila na 18. mesto. Pravi, da je to sicer povprečna uvrstitev sezone, a da je smučala bolje kot v svetovnem pokalu. Hrovatova in Bucikova pa napovedujeta več treninga.

Maruša Ferk Foto: Anze Malovrh
Maruša Ferk Foto: Anze Malovrh

PJONGČANG > Ferkova, ki se je na olimpijskem slalomu na progi v Yongpyongu uvrstila na 18. mesto, je dejala, da je bil njen cilj uvrstitev med 15 najboljših, da bi tudi dobila točke za svetovno startno listo svetovnega pokala. "Videlo se je, da je prvih 15 tekmovalk ogromno tvegalo, meni je vmes zmanjkalo. Bolj sem bila zadovoljna s prvo vožnjo, ki je bila bolj igriva, čeprav so bili pogoji malo težji kot v drugi. Prva mi je bolj uspela," je dejala in dodala, da je na splošno zadovoljna s svojim nastopom. "Uvrstitev je sicer bila v slogu celotne sezone, ampak smučala pa sem zagotovo bolje kot v svetovnem pokalu," je povedala po tekmi.

Hrovatova, ki je prvič nastopila na olimpijskih igrah in slalomsko vožnjo končala na 21. mestu, je dejala, da sicer ni pričakovala, da bo osvojila primerljiv rezultat kot v veleslalomu. "Sem pa malo razočarana, pa ne nad svojim smučanjem, ampak nad tem, da delam toliko napak. Konstantnost pride z veliko treninga in veliko prevoženimi vratci, kar me čaka v prihodnje. Mislim, da se slalom premika v pozitivno smer," je dodala.

Bucikova je po tekmi povedala, da je na ogrevanju in treningu smučala dobro, medtem ko ji je na tekmi manjkalo samozavesti in sproščenosti, da bi tvegala. "To so le olimpijske igre in dekleta ne podarjajo stotink, tako da je treba napadati od starta do cilja," je dejala. Za prvi tek je dejala, da ni ujela pravega ritma, malo bolje je bilo v drugem, ampak premalo za karkoli vidnejšega. "Nekako se mi nič ne poklopi, nič mi ne pomaga. Očitno moram več delati na treningih, da bo tudi na tekmi bolje," je sklenila.


Najbolj brano