Olimpija se otepa vloge favorita

Preden bo klubska košarka za dva tedna potisnjena na obrobje, bo ta konec tedna še sklepni del pokalnega tekmovanja. Med najboljše štiri se je prebila tudi Sixt Primorska, ki jo drevi čaka najtežji možni tekmec - Olimpija.

V letošnji sezoni sta se Olimpija (v zelenih dresih) in Primorska 
pomerili dvakrat, vsak od tekmecev je slavil doma.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
V letošnji sezoni sta se Olimpija (v zelenih dresih) in Primorska pomerili dvakrat, vsak od tekmecev je slavil doma.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUBLJANA > Uradno se je Sixt Primorska prvič v svoji zgodovini prebila na zaključni pokalni turnir, vendar to ne drži povsem. Leta 2016 se je namreč v finale pokala prebila Lastovka (izgubila je s Krko), iz katere je konec iste sezone nastala Primorska, ki je začela uporabljati njeno tekmovalno licenco. Prvi polfinale bo ob 18. uri med Krko in Šenčurjem Ggd, vendar je ta tekma v medijski senci večernega polfinala, v katerem se bosta pomerila trenutno najmočnejša slovenska kluba, gostiteljica Olimpija in Primorska.

Med trenerji, ki so včeraj v Ljubljani pred mediji predstavili svoja pričakovanja, je prevladovala previdnost in prelaganje bremena favorita na aktualnega državnega in pokalnega prvaka Olimpijo. To je izzvalo nasmeh trenerja Zorana Martića, ki je pred nekaj tedni prevzel krmilo članskega moštva, ki je uspelo preživeti NBA ritem treh tekem tedensko. “Vse štiri ekipe prihajajo s podobnimi cilji, iz izkušenj pa vemo, da je vloga favorita na pokalnih tekmovanjih nehvaležna. V polfinalu igramo z vodilno ekipo prvenstva, ki je pokazala najbolj stabilno formo. Lahko rečem le, da bomo skušali pokazati najboljšo igro v sezoni.”

Finale bo v nedeljo

Danes ob 18. uri se bosta v v prvem polfinalu pomerila Krka in Šenčur Ggd, ob 20.30 pa še Petrol Olimpija in Sixt Primorska. Finale bo v nedeljo ob 16.30. Cene vstopnic za polfinale so od 7,5 do 10 evrov, vse tri tekme pa bo prenašala televizija Šport TV.

Trener Primorske Jurica Golemac pozna vsak kotiček Hale Tivoli, kamor je v dres Olimpije prišel še kot mlad in obetaven igralec. Na konferenci je med vsemi trenerji deloval še najbolj sproščeno. Uradno sicer nima imperativa zmage, saj je osrednji cilj koprske ekipe letos povezan z napredovanjem v elito regionalne lige ABA, a vendar, ko si tako blizu lovorike, apetiti zrastejo. “Seveda se naslova ne bi branili, ravno nasprotno. Olimpija je favorit, igra doma, poleg tega pa se je v zadnjem času okrepila in tudi osvežila ekipo, saj je končala z nastopi v evropskem tekmovanju. Imamo kakovostne igralce, ki bodo nasprotnika skušali presenetiti.” Pri Olimpiji, ki lovi že svoj 21. naslov, zanesljivo ne bo igral Domen Lorbek. Večja težava bi bila za Primorsko, če ne bi igral center Marijan Čakarun, ki je lažje poškodovan.


Najbolj brano