V novi številki Primorskih novic preberite

Gašpar Gašpar Mišič ni več v.d. direktorja Marjetice. Koprski župan Boris Popovič ga je razrešil s tega mesta. Dva tedna bo podjetje delovalo pod začasno taktirko člana nadzornega sveta Janija Bačiča, na kar naj bi po naših neuradnih informacijah župan na tem položaju rad videl nekdanjega direktorja podjetja Vinakoper Nevija Pucerja.

Boris Popovič in Gašpar Gašpar Mišič Foto: Tomaž Primožič/FPA
Boris Popovič in Gašpar Gašpar Mišič Foto: Tomaž Primožič/FPA

Občina Sežana ukinja Visokošolsko središče

Občinski svet je obravnaval preoblikovanje javnega zavoda Visokošolsko središče Sežana v družbo z omejeno odgovornostjo. Kar je prvi korak, da bi ga občina pripojila Inkubatorju, Svetniki so preoblikovanje potrdili, a ne brez pomislekov.

Kritizirajo sodbo, ki je za Marentiča še ni

V Zavodu Varna pot so kritični do odločitve postojnske sodnice, ki je postojnskemu županu Igorju Marentiču vrnila vozniško dovoljenje, potem ko so ga sredi januarja policisti ujeli pijanega za volanom. V zavodu sklepajo, da sodnica Marentiču ne bo odredila izobraževanja in zdravniškega pregleda, čeprav njena odločitev o tem še ni znana.

Absentizem: temna plat pokojninske reforme

Delež izgubljenih delovnih dni zaradi bolniške odsotnosti se v Sloveniji dolgoročno ne povečuje, Slovenija pa je po deležu absentizma ni v evropskem vrhu, kaže raziskava zdravstvene zavarovalnice.

Sum, da ima učenec OŠ Antona Ukmarja garje

Obvestilo o garjah na OŠ Antona Ukmarja je sprožilo strah pri starših šolarjev in zaposlenih. Ukrepali so po predpisih.

Risi za zajtrk nad Ruse

Po odmevni zmagi nad Američani čakajo slovenske hokejiste v petek zjutraj še zahtevnejši tekmeci. Rusi veljajo v očeh mnogih za favorite olimpijskega turnirja, a so se v prvem krogu skupine B že opekli s Slovaško.

Tudi Lucijčani s plačljivo dovolilnico?

Na piranski občini želijo urediti parkiranje na območju lucijskih stanovanjskih blokov, da bi preprečili stisko Lucijčanov, ki jim parkirna mesta zdaj zasedajo obiskovalci ali zaposleni v kraju, ki do teh parkirišč niso upravičeni.

Krave na “daljinsko upravljanje”

V Posočju že uvajajo nove tehnologije po načelu pametnih vasi za ohranjanje podeželja.

Prisilna poravnava v Bia Separations se vleče že leto in pol

Na okrožnem sodišču v Novi Gorici se je končala obravnava ugovora proti vodenju postopka prisilne poravnave nad podjetjem Bia Separations.

Z nočnimi stražami nad vlomilce v parkomate

V središču Nove Gorice se v zadnjih dneh vrstijo vlomi v parkomate.

Še zmeraj zmagujejo Butalci, ne pamet

Ob 150. obletnici avtorjevega rojstva in 100-letnici prvih zgodb o svojih neslavnih podvigih so nam svojo - in našo - nespamet spet prišli razkazovat neuničljivi Butalci. Tokrat buljijo z novih ilustracij Petra Škerla.

Franc Fabec: “Tu smo mladi kmetje, kmetijstvo je zelo živo”

Naroda brez zemlje ni. Videli smo rezultat raznarodovalne politike v Benečiji, kjer so iz ekonomskih razlogov ljudje zapuščali zemljo, in danes Slovencev tam ni več, pravi Franc Fabec, predsednik Kmečke zveze, stanovske organizacije, ki združuje slovenske kmete v Italiji.


Najbolj brano