Slovenska Istra v Milanu, Pragi in Münchnu

Mednarodna turistična borza v Milanu je minule dni gostila pomembne turistične akterje iz Italije in tujine. Na slovenski stojnici se je v družbi dvajsetih destinacij in turističnih ponudnikov predstavila tudi slovenska Istra. V februarju se bodo predstavili še v Pragi in Münchnu.

Ekipa, ki je slovensko Istro predstavila na Mednarodni turistični 
borzi v Milanu. Foto: Jera Lenardič
Ekipa, ki je slovensko Istro predstavila na Mednarodni turistični borzi v Milanu. Foto: Jera Lenardič

MILANO > Milanska turistična borza (Borsa Internazionale del Turismo) je v minulih dneh gostila okoli 46.000 obiskovalcev iz 81 držav. Na slovenski stojnici je na novinarski konferenci za strokovno javnost Aljoša Ota, direktor Slovenske turistične organizacije v Milanu, predstavil podatke o italijanskem trgu za preteklo leto, novosti v letošnjem letu, nove usmeritve in ključne elemente kulturnega turizma.

“Italijanski gostje se pri nas vselej dobro počutijo. Cenijo izbrano kulinariko, wellness ponudbo Portoroža in Pirana, zabavo ter edinstveno naravno in kulturno dediščino naših krajev,” praviIgor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož. Ta se pri promociji slovenske Istre uspešno povezuje s Turističnim združenjem Izola, Turistično organizacijo Koper in Občino Ankaran. S skupnim nastopom dosegajo boljše rezultate in ponujajo celovitejše produkte za goste.

V februarju se bodo predstavili še na dveh sejmih. Število gostov iz Višegrajskih držav močno narašča, zato jim slovenska Istra želi nameniti posebno pozornost. Prva predstavitev bo tako v Pragi od danes do 18. februarja. Sejem Holiday world Praga je največji in najpomembnejši turistični sejem na Češkem.

Po številu hotelskih prenočitev v slovenski Istri pa so Nemci takoj za Avstrijci in Italijani, zato se bodo konec meseca predstavili na največjem sejmu za rekreacijo in prosti čas na Bavarskem – F.RE.E. München. Nemčija predstavlja največji evropski trg s skoraj 70 milijoni potovanj, za katere Nemci porabijo okoli 90 milijonov evrov.


Najbolj brano