Eksplodirale Apllove slušalke

Pred dobrim letom dni je podjetje Apple predstavilo brezžične slušalke AirPods, saj so najnovejši iphoni ostali brez 3,5-milimetrskega priključka za slušalke.

AirPods
AirPods 

SAN FRANCISCO > Njihova največja prednost v primerjavi s konkurenčnimi izdelki je čipovje W1, ki med predvajanjem glasbe skrbi za neprekinjeno povezavo med mobilno napravo in slušalkami. Avtonomija delovanja novih slušalk v primerjavi s konkurenčnimi znaša kar pet ur oziroma 24 ur pri uporabi priloženega polnilnega ohišja.

A nekemu Američanu so med poslušanjem glasbe eksplodirale. Sprva se je iz slušalk pri telovadbi pojavil gost dim, nekoliko kasneje pa je prišlo do eksplozije. Trenutno še ni znano, zakaj so slušalke AirPods eksplodirale. Po vsej verjetnosti je šlo za okvaro litij-ionske baterije, ki je sicer najpogostejši vzrok za samovžige in eksplozije številnih mobilnih naprav, poročajo Računalniške novice.

Podjetje Apple se je nemudoma odzvalo na incident. Njihovi inženirji bodo poškodovane slušalke natančno preučili in bodo ukrepali, v kolikor bi se izkazalo, da so tej nevarnosti izpostavljeni tudi drugi uporabniki.


Najbolj brano