Najboljšo pico na Hrvaškem pečejo v Vodnjanu
Pri sosedih
14. 02. 2018, 10.39
, posodobljeno: 12. 03. 2018, 09.29
V ponedeljek so se v Zagrebu zbrali hrvaški strokovnjaki za pripravo pice, kjer so na 1. državnem prvenstvu picopekov izbirali naziv najboljšega. Laskavi naziv je osvojil Romano Seferović iz picerije Buffalo v Vodnjanu v hrvaški Istri.
ZAGREB
> Ovčji sir s tartufi, bivolja mocarela, salama iz boškarina in domače oljčno olje so le nekatere sestavine, ki so prepričale žirijo.
Vsak tekmovalec je sicer pripravil dve pici - klasično margerito - s katero so ugotovili kakovost testa ter drugo po lastnem izboru. Strokovna komisija je ocenjevala tudi stopnjo fermentacije testa, strukturo roba pice, kako je bila ta pečena ter seveda okus. Zaradi neprofesionalne prezentacije in neurejenosti pa so tekmovalci lahko dobili tudi negativne točke.
Prvega hrvaškega državnega prvenstva se je udeležilo 14 picopekov, zmagovalcu pa se je tudi odprla možnost za udeležbo na svetovnem prvenstvu.
Romano Seferović je za Glas Istre povedal, da se s peko pic ukvarja že od srednje šole, ta nagrada pa predstavlja še dodatno motivacijo, da bodo še boljši. Picerija je odprta od leta 2016 in se je po pisanju časnika zelo hitro vpisala med “must go” picerije v hrvaški Istri.