Aretirali očeta in sina, tretjega še iščejo

Policisti tržaškega mobilnega oddelka so skupaj z goriškimi policisti pred dnevi v treh stanovanjih zasegli večjo količino vojaškega orožja. Aretirali so 55-letnega moškega in njegovega 26-letnega sina, za tretjim osumljenim naj bi še poizvedovali.

Pri treh osumljenih so zasegli pravi arzenal.
Pri treh osumljenih so zasegli pravi arzenal.  

Po poročanju tržaških dnevnikov so policisti mobilnega oddelka s kolegi iz Gorice, pirotehniki in forenziki konec tedna preiskali več stanovanj v Sesljanu, Tržiču in Turjaku ter zasegli več vojaškega orožja. Med drugim so v enem od stanovanj našli ročni raketomet zolja srbske oziroma jugoslovanske izdelave, češko avtomatsko pištolo škorpijon z naboji, še dve drugi pištoli in več streliva. Lisice so nataknili na roke 55-letnega M. P. in njegovega 26-letnega sina G. P., doma iz Tržiča. Tretjega osumljenega pa naj bi še iskali.

Preiskavo, s katero želijo ugotoviti tudi izvor orožja, vodi tržaško državno tožilstvo. Zaseženo orožje je bilo skrito v hiši v Sesljanu, ki so jo uporabljali vsi trije osumljeni, pa tudi v stanovanjih v Tržiču in Turjaku, od koder je doma tretji osumljeni. Po poročanju nekaterih medijev osumljeni niso zbiratelji starega orožja, temveč naj bi bilo orožje namenjeno prodaji organiziranim skupinam.


Najbolj brano