Veselijo se novih znanj, potovanj in tekmovanj

Bodoči dijaki in študenti danes zbirajo informacije o šolah in fakultetah, za katere menijo, da bi jim lahko odprle vrata do želenega poklica. Sprejele so jih tudi primorske srednje šole in fakultete, prav tako dijaški domovi.

Mladi na informativnih dnevih zbirajo informacije o učnih in študijskih programih, vpisu, nadaljnjem šolanju in zaposlitvi. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Mladi na informativnih dnevih zbirajo informacije o učnih in študijskih programih, vpisu, nadaljnjem šolanju in zaposlitvi. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA > V prihodnjem šolskem in akademskem letu je na slovenskih srednjih šolah na voljo 23.644 vpisnih mest. Mest za bodoče študente pa je 18.481.

Mladim na informativnih dnevih predstavijo učne in študijske programe, pogoje vpisa, možnosti za nadaljnje šolanje in zaposlitvene perspektive.

Petra Radovanovič (levo): “Na prvem informativnem dnevu na Gimnaziji Koper sem že bila, vendar pa sem ponovno prišla sem, da bi pridobila dodatne informacije, saj takrat niso tako natančno predstavljali posameznih programov. Predstavitev tokrat je bila super, sem pozitivno presenečena. Všeč mi je bilo sodelovanje dijakov, ki so pripovedovali o samem načinu dela pa tudi o večdnevnih ekskurzijah.”

Aleksandra Mrkajič (desno): “Vse skupaj se mi je zdelo zelo zanimivo. Za informativni dan na Gimnaziji Koper sem se odločila, ker me zanima njihov program, zato sva s sošolko prišli pogledat, kako je tukaj. Navdušena sem, posebej nad mednarodnimi izmenjavami in ekskurzijami. Čeprav smo v Sloveniji, lahko v okviru programov Gimnazije Koper potujemo po svetu. Posebej mi je bilo zanimivo poslušati o večdnevnih ekskurzijah.”

 

 

 Živa Romih (levo): “Imajo veliko obšolskih dejavnosti, kar mi je zelo pomembno. Zanimam se tudi za tekmovanja, saj me to veseli. Omenili so nam, da imajo na tekmovanjih tudi dobre rezultate.”

Eva Mezek (na sredini): “Zdi se mi, da sta bila predstavitev in ogled zares zelo dobra. Odgovorili so na vsa naša vprašanja. Ta gimnazija je zame najboljša izbira. Tudi vzdušje se mi je zdelo zelo sproščeno.”

Marija Trebše (desno): “Starejši dijaki imajo o gimnaziji in programu dobro mnenje. Zelo veliko mi pomeni tudi to, da bomo pridobili veliko novega znanja.”

 

 

Nuša Slapar: “Na Fakulteto za humanistične študije sem prišla na informativni dan zato, ker so me mediji vedno zanimali. Na to fakulteto sem se hotela vpisati že takoj po maturi, ampak ker sem opravljala poklicno maturo, to ni bilo mogoče. Zato sem se naslednje leto šolala na Višji šoli za turizem v Ljubljani. Sedaj pa sem se odločila, da pridem pogledat sem. Bilo mi je zelo všeč, vzdušje je zelo dobro, poleg tega pa je predmetnik zanimiv. Program je bil dobro predstavljen, saj sem izvedela vse glede vpisa in predmetnika.”

Ema Goranc: “Ker obiskujem srednjo vzgojiteljsko šolo, bi rada bila ne le pomočnica vzgojiteljice ampak ‘prava’ vzgojiteljica. Seveda višja izobrazba pomembno vpliva na zaposlitev. Rada pa bi dodala, da me ta služba veseli. Lepo so nam razložili predmetnik in potek dela. Študentje so mi prijazno odgovorili na vprašanja, ki so me zanimala, tako da sem bila res zadovoljna. Že sedaj lahko rečem, da se bom zagotovo vpisala na Pedagoško fakulteto.”

 

 


Najbolj brano