FlipCapris z dvema naslovoma državnih prvakov iz Novega mesta

Člani Športnega kluba FlipCapris so se z državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave, ki je bilo minulo soboto v športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, vrnili z dvema naslovoma državnih prvakov in s petimi naslovi državnih podprvakov.

Na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave je 
tekmovalo več kot sto članic in članov ŠK FlipCapris. Foto: Picasa
Na državnem prvenstvu v skokih z male prožne ponjave je tekmovalo več kot sto članic in članov ŠK FlipCapris. Foto: Picasa

NOVO MESTO > V dolenjsko prestolnico se jih je odpravilo več kot sto, poleg zelo uspešnih rezultatov pa jih je najbolj razveselilo to, da so njihovo kakovostno delo z mladimi gimnastičarji prepoznali tudi sodniki.

Državne prvakinje so postale mlajše deklice (Tayra Madžarovič, Tjaša Malečkar, Mia Sever, Linda Hubel, Anika Podlogar, Laura Milharčič), državni prvaki in podprvaki pa starejši člani (Denis Močibob, Tomaž Brezar, Maja Kariž, Sanela Grošič, Petra Horvat, Dolores Kljun).

Tekma je bila za številne člane koprskega kluba prva tekmovalna izkušnja v njihovi športni karieri. Med njimi so bile tudi cicibanke (Katja Kraševec, Živa Cepovič, Julija Blatnik, Kim Sever, Rebeka Sovič, Cheleste Annabella Krajnik), ki so osvojile naslov državnih podprvakinj. Tik pod vrhom pa so bili tudi starejše deklice, članice in člani. Njihove uspehe so zaokrožili klubski kolegi, ki so se na stopničke in tik za njimi uvrstili še več kot desetkrat.

Tekma je bila dobra popotnica za nadaljnje delo z mladimi gimnastičarji. Posebej zato, ker so pokazali veliko zahtevnih akrobatskih prvin (pri skokih z male prožne ponjave gre za skoke in salte različnih zahtevnostnih kategorij), ki so se jih naučili v zadnjih nekaj mesecih, so povedali trenerji FlipCaprisa, ki so tekmovali tudi sami.

“Zelo veseli pa smo bili, da so nas opazili tudi sodniki. Ne le to, da nas je tekmovalo več kot sto, pohvalili so tudi kakovost našega dela. Dejstvo, da imamo toliko članov vseh starosti, in njihovi današnji rezultati nas bodo gnali tudi naprej,” je po tekmi z velikim ponosom in navdušenjem povedala Samanta Čuk, predsednica ŠK FlipCapris.


Najbolj brano